„Žalgiriui“ prognozuojama pirma pergalė Eurolygoje prieš „Chimki“ per 10 metų

2010-ųjų lapkritis. Tada Kauno „Žalgiris“ šventė paskutinę pergalę Eurolygoje prieš turtingąjį Maskvos srities „Chimki“. Nuo to laiko sekė aštuoni pralaimėjimai iš eilės ir beveik 10 metų pertrauka nuo paskutinės pergalės prieš Pamaskvės klubą.

„Žalgiriui“ šios nesėkmingos serijos nepavyko nutraukti ir 15-ame Eurolygos ture, kai buvo 74:83 nusileida išvykoje. Tuomet „Žalgiris“ nesugebėjo sustabdyti Aleksejaus Švedo ir Stefano Jovičiaus, kurie surinko po 25 taškus.

„Žalgirio“ tose rungtynėse negelbėjo ir geriausias sezono rungtynes sužaidęs Jockas Landale’as su 24 taškais. Tiesa, tose rungtynėse kauniečiai pataikė vos 5 tritaškius iš 21 (23,8 proc.), kai nuo to laiko iš toli Eurolygoje meta net 46 proc. tikslumu. Nuo 15-ojo turo, kai buvo užbaigta devynių pralaimėjimų serija, „Žalgiris“ nė karto nemetė iš toli prasčiau negu 33 proc. ir keturis kartus buvo pasiekęs arba viršijęs 50 proc. tikslumą.

Vis dėlto šios rungtynės „Žalgirui“ bus ne apie pastaruoju metu spindintį puolimą, o apie gynybą. Po 85,7 taško renkanti „Chimki“ yra trečia rezultatyviausia Eurolygos komanda. Prie to labiausiai prisideda antras rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas A. Švedas, kurio vidurkis siekia net 21,2 taško.

„Chimki“ taip pat išsiskiria tuo, kad yra antroje vietoje pagal pataikymą iš dviejų taškų zonos (56,4 proc.), septintoje pagal tritaškių taiklumą (38,7 proc.) ir trečioje pagal taiklumą nuo baudų metimų linijos (81,6 proc.).

Tiesa, pagal tikrą metimų procentą (true shoooting %) „Chimki“ nukrenta į sepntąją vietą su 49,8 proc. ir į priekį praleidžia „Žalgirį“, kuris rikiuojasi penktas su 50 proc.

Pagrindinis „Žalgirio“ raktas į pergalę – agresyvumas. Kauniečiai yra antri pagal taiklumą nuo baudų metimų linijos Eurolygoje (82,3 proc.) ir treti pagal išprovokuotų baudų skaičių (21,5). Tuo tarpu „Chimki“ yra trečioje vietoje pagal surinktų pražangų skaičių su 22,1 per susitikimą.

Tuo tarpu TOPsport lažybininkai tiki, kad „Žalgiriui“ pavyks šį vakarą nutraukti pralaimėjimų seriją prieš Rimo Kurtinaičio kariauną ir kauniečių šansus vertina 60 proc., kai „Chimki“ – 40 proc. „Žalgiriui“ yra prognozuojama pergalė 3 taškų skirtumu.

Net neabejojama, kad šiose rungtynėse rezultatyviausiai žais A. Švedas, tuo tarpu „Žalgirio“ gretose, pasak TOPsport lažybininkų, rezultatyvumu turėtų išsiskirti Zachas LeDay, Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas.