„Žalgirio“ startas Eurolygoje: favoritų etiketė, nauji lyderiai ir sugrįžęs fanų numylėtinis

Kauno „Žalgirio“ ekipa jau šį vakarą pradės savo kovas Eurolygoje, kai 20 val. savo namų arenoje priims ne ką mažiau ambicingą Vitorijos „Baskonia“ ekipą.

Tiek „Žalgiris“, tiek „Baskonia“ praėjusį sezoną prasibrovė į Eurolygos atkrintamąsias, o ir šį sezoną, panašu, kad abi ekipos bus priverstos kovoti dėl paskutinių kelialapių į TOP-8. Vis dėlto, ši užduotis šį sezoną bus kur kas sudėtingesnė, kadangi dėl vietos geriausiųjų aštuonete varžysis jau ne 16, o 18 komandų.

Išreikštą ir aiškų komandos lyderį turinti „Baskonia“ turės pranašumą prieš kauniečius tuo, kad „Žalgiris“ vis dar yra lyderio paieškose po to, kai vasarą neteko Brandono Davieso, Aarono White’o, Nate’o Wolterso bei Leo Westermanno.

Baskonia“ gretose, kaip ir įprasta, pirmuoju smuiku griežia nesustabdomasis Tornike Shengelia. Gruzinas Ispanijos pirmenybėse jau renka 17,5 taško vidurkį. Praėjusį sezoną aukštaūgis Eurolygoje rinko po 11,4 taško ir 4,3 atkovoto kamuolio, tačiau nuolat buvo kamuojamas traumų.

Tiesa, „Žalgiris“ per tris sužaista rungtynes LKL pirmenybėse taip pat atskleidė, kas ekipoje turėtų griežti pagrindiniais smuikais. Panašu, kad ir šį sezoną pagrindiniai taškų rinkėjai kauniečių ekipoje bus aukštaūgiai.

Vietinėse pirmenybėse kol kas rezultatyviausiai žaidžia Zachas LeDay rinkdamas 14,7 taško ir 12,7 pridedantis Jockas Landale’as. Būtent Z. LeDay teks ne tik rinkti taškus atidarymo rungtynėse, tačiau ir gintis prieš T. Shengelia.

TOPsport lažybininkai prognozuoja, kad gruzinas į „Žalgirio“ krepšį įmes 14 taškų, kai Z. LeDay atsakys su 13. Tuo metu krepšinio aistruoliai turi kitus favoritus.

Labiausiai kauniečių fanai pasitiki sugrįžusiu numylėtiniu Luku Lekavičiumi. Net 97 proc. lažybų mėgėjų pasirinko, kad L. Lekavičius įmes daugiau negu 7 taškus į baskų krepšį. 90 proc. aistruolių spėja, kad snaiperis Artūras Milaknis įmes daugiau negu 5 taškus.

Krepšinio aistruolių pasitikėjimas individualiais žalgiriečiais atsiliepia ir pasitikėjimu visa komanda. Net 75 proc. aistruolių TOPsport pasirinko „Žalgirio“ pergalę, kai likę 25 proc. – „Baskonia“.

Favoritais „Žalgirį“ laiko ir patys lažybininkai, kurie kauneičių galimybes startuoti pergale vertina 58 proc. „Baskonia“ ekipos galimybės yra vertinamos 42 proc. Lažybininkai spėja, kad „Žalgiris“ šiose rungtynėse iškovos pergalę 3-6 taškų skirtumu.

Nepaisant to, kad pirmose Eurolygos rungtynėse favoritais yra laikomi kauniečiai, „Baskonia“ ekipai visas sezonas nusimato sėkmingesnis. TOPsport ekspertai spėja, kad Vitorijos ekipa reguliarųjį sezoną užbaigs aštuntoje vietoje ir žengs į ketvirtfinalį. Tuo tarpu „Žalgiriui“ yra prognozuojama vos 12-oji vieta, kuri užkirstų kelią į TOP-8.