Sugrįžusi Čempionų lyga: Čempionų išbandymas ir PSG bei „Borussia“ susirėmimas

Čempionų lyga po neilgos pertraukos sugrįžta į futbolo gerbėjų namus su aštuntfinalio kovomis. Jau šią savaitę įvyks keturi susitikimai, o tarp jų – intriguojančios kovos.

Šį vakarą ginklus surems Madrido „Atletico“ bei „Liverpool“ ekipos ir Dortmundo „Borussia“ bei Paryžiaus „Saint-Germain“ futbolininkai. Rytoj aštuntfinalių kovas pradės „Atalanta“ ir „Valencia“ ekipos bei „Tottenham“ ir „RB Leipzig“.

Kitą savaitę aštuntfinalių kovas pradės dar aštuonios komandos, o bilietai į ketvirtfinalį bus iškovoti po dviejų susitikimų tarpusavyje.

Madrido „Atletico“ – „Liverpool“

„Atletico“ ekipai, kuriai grupių etape reikėjo susiremti su Turino „Juventus“, ir vėl nepasisekė su burtais. Madrido ekipa Čempionų lygos atkrentamąsias pradeda rungtynėmis su čempionais. Praėjusį sezoną Čempionų lygą užkariavę ir šiais metais į „Premier“ lygos pirmenybes savo dominavimą perkėlusi „Liverpool“ ekipa yra laikoma ryškia favorite šioje poroje.

Traumų išretintą „Atletico“ gali raminti įspūdinga statistika. Nuo 2014-ųjų Madrido ekipa atkrentamosiose varžybose namuose nepralaimėjo nė karto ir praleido vos du įvarčius. Vis dėlto „Atletico“ teigiamo rezultato mėgins siekti be svarbių futbolininkų Kierano Trippiero, Joao Felixo, Diego Costa bei Hectoro Herrera.

Šiose rungtynėse TOPsport ekspertai nežymiu favoritu laiko „Liverpool“, kurios šansai triumfuoti yra vertinami 40 proc. Lygiųjų galimybė yra vertinama 30 proc., taip pat kaip ir „Atletico“ komandos galimybės laimėti. TOPsport ekspertai spėja, kad „Atletico“ pavyks išvengti pralaimėjimo ir rungtynės pasibaigs rezultatu 1:1.

Vis dėlto „Liverpool“ ekipos šansai patekti į ketvirtfinalį yra vertinami net 70 proc., kai „Atletico“ – 30 proc.

Dortmundo „Borussia“ – Paryžiaus „Saint-Germain“

Tuo tarpu Dortmunde įvyks dar sunkiau nuspėjama dvikova. „Borussia“ priima Paryžiaus žvaigždyną su Kylianu Mbappe ir Neymaru priešakyje. „Saint-Germain“ nuo pat Neymaro įsigijimo nesugebėjo pasiekti skambių pergalių Čempionų lygoje, o ir šį kartą jiems teks nemenkas iššūkis vykstant į Vokietiją.

Puikiu puolimu pasižyminčios komandos gali surengti tikrą įvarčių fiestą. Tiesa, „Borussia“ ekipai nepadės komandos žvaigždė Marco Reusas bei kitas Vokietijos rinktinės narys Julianas Brandtas. Būtent šių dviejų žaidėjų netektys gali nemenkai trugdyti „Borussia“ ekipai kovojant dėl vietos kitame etape.

Šį vakarą itin nežymiu favoritu yra laikoma PSG ekipa, kurios šansus TOPsport lažybininkai vertina 37 proc. „Borussia“ komandos galimybės iškovoti pergalę yra vertinamos 33 proc., kai lygiųjų tikimybė – 30 proc.

Tiesa, TOPsport lažybininkai neabejoja, kad į kitą etapą pateks PSG žvaigždynas, kurio galimybes vertina 65 proc. TOPsport ekspertai mano, kad ir šios rungtynės pasibaigs esant lygiam rezultatui 1:1.