Sudėtinga Lietuvos situacija: gynybinė prancūzų siena, nuostabus pataikymas ir skeptiškos prognozės

Lietuvos rinktinė H grupės finišo tiesiojoje krito prieš Australijos krepšininkus ir į antrąjį etapą žengė iš antrosios pozicijos. Tai nulėmė, kad L grupėje Prancūzija ir Australija turi viena pergale daugiau negu Lietuva ir Dominikos Respublika.

Lietuvai pralaimėjus prieš Prancūziją liktų tik teoriniai šansai žengti į ketvirtfinalį. Tokiu atveju reikėtų, kad Australija pralaimėtų ir Dominikos Respublikai, ir Prancūzijai, o lietuviai nugalėtų dominikiečius. Vis dėlto, tokį scenarijų atmesti galima iškart, o tai reiškia, kad Lietuva privalo revanšuotis už tą skaudų pralaimėjimą 2013-ųjų Europos čempionato finale.

Jeigu Lietuvos rinktinė iškovos abi pergales, kaip ir Australija, tada lietuviai toliau žengs iš antrosios pozicijos. Jeigu lietuviai iškovotų abi pergales, o Australija nusileistų tik prancūzams, tada būtų žiūrima, kaip pasibaigė visų trijų komandų tarpusavio rungtynės ir pagal skirtumą būtų išrikiuotos visos komandos. Tokio scenarijaus atveju, Lietuviai galėtų likti ir treti, ir antri, bet taip pat galėtų pakilti net ir iki pirmosios vietos.

Vis dėlto, toks scenarijus yra mažiausiai tikėtinas. TOPsport lažybininkai Lietuvos šansus triumfuoti L grupėje vertina tik 10 proc. Tuo metu prancūzų ir australų vienodai – po 44,5 proc. Dar vienas procentas atiteko ir Dominikos Respublikai.

TOPsport ekspertai ne tik Lietuvos rinktinės šansus triumfuoti L grupėje vertina skeptiškai, tačiau lietuvius mato kaip autsaiderius ir pirmose grupės rungtynėse su Prancūzija. Lažybininkai Prancūzijos šansus nugalėti vertina 60 proc., o Lietuvos – 40 proc.

Prie tokių prognozių prisideda nuostabus Prancūzijos žaidimas gynyboje, kas leidžia greitai užpulti varžovus ir rinkti daug lengvų taškų. Net jeigu lengvi taškai nėra dovanojami, Prancūzija turi ir dar vieną puikų ginklą – tritaškius.

Prancūzijos rinktinė grupių etape buvo antra pagal praleidžiamus taškus ir varžovams leisdavo įmesti vos 64,7 taško. Prie to labiausiai prisideda NBA geriausiai besigininantis žaidėjas Rudy Gobertas, kuris per susitikimą blokuoja 2,7 metimo. Aukštaūgiui gynyboje puikiai talkina ir Axelis Toupane’as, Nicolas Batumas bei Frankas Ntilikina.

Prancūzai per susitikimą perima net 8,3 kamuolio, kas yra penkta vieta čempionate, o tai leidžia pelnyti net 25 taškus po varžovų klaidų. Prancūzai per rungtynes iš viso rinko po 90,3 taško ir užfiksavo septintąją vietą grupių etape.

Net jeigu greitas puolimas neveikia, individualūs veiksmai neduoda tiek naudos, kiek norėtųsi, Prancūzija varžovus baudžia ir nuostabiu pataikymu iš toli. Būsimi Lietuvos varžovai iš 57 metimų pataikė 30 tritaškių ir užfiksavo 52,6 proc. pataikymą, kas yra antra vieta visame čempionate. Štai Lietuvos rinktinė iš 55 metimų realizavo vos 16, kas yra 29,1 proc. tikslumas ir vos 28 vieta čempionate.

TOPsport lažybininkai prognozuoja, kad prancūzai išlaikys Lietuvius nepasiekusius 75 taškų ribos, tačiau ir patys prancūzai turės problemų siekdami 80 taškų ribą.