Stringantis „Žalgiris“ stoja į kovą su „Karališkuoju“ klubu: prognozės niūrios, tačiau nustebinti kauniečiai turi kuo

Kauno „Žalgirio“ ekipai startas Eurolygoje – sudėtingas. Lietuvos čempionai per du susitikimus jau patyrė dvi nesėkmes, o pirmąją pergalę mėgins iškovoti prieš grėsmingąjį Madrido „Real“ klubą, kuris vasarą dar labiau sustiprėjo.

Visą komandos branduolį išlaikęs ir tokias žaidėjus, kaip Jordanas Mickey ar Nicolas Lapravitolla pasipildęs „Real“ ir šį sezoną yra vienas ryškiausių Eurolygos favoritų. TOPsport lažybininkai netgi spėja, kad „Real“ turėtų būti Eurolygos finale ir yra komanda, kuri gali mesti didžiausią iššūkį žvaigždžių pripildytai „Barcelona“ komandai.

Ispanijos taurėje „Real“ jau susitvarkė su „Barca“, o Eurolygos starte po atkaklių kovų palaužė ir Stambulo „Fenerbahče“ bei Tel Avivo „Maccabi“. Vis dėlto, tai bus pirmoji „Real“ komandos išvyka Eurolygoje, o „Žalgirio“ arena jokių varžovų nepasitinka svetingai.

Kauniečiai Lietuvos krepšinio lygoje atrodo itin užtikrintai ir iškovojo visas penkias pergales iš tiek pat galimų, tai darydami vid. 25 taškų skirtumu. Iš penkerių rungtynių, vos vienos kauniečių rungtynės LKL pirmenybėse pasibaigė vienženkliu skirtumu, kai praėjusį savaitgalį buvo įveiktas Klaipėdos „Neptūnas“ 80:73.

Vis dėlto, Eurolygoje vaizdas yra visiškai kitoks. Kauniečių puolimas prieš baskus tiesiog sustingo ir Vitorijos „Baskonia“ ekipai buvo nusileista 58:70, kai prieš Milano „AX Armani“ ekipą viską nulėmė pirmasis ketvirtis, kuris buvo pralaimėtas 7:23.

Nemažai klystantis „Žalgiris“ kol kas atlieka vidutiniškai po 15 klaidų, o tai gali suteikti itin didelį pranašumą „Real“. Pablo Laso auklėtiniai propaguoja itin greitą krepšinį bei mėgsta bėgti į greitas atakas, tad kauniečiai privalės branginti kamuolį ir suteikti kuo mažiau šansų „Real“ ekipai susikurti greitų atakų.

Būtent tai akcentavo ir Šarūnas Jasikevičius. Įdomu tai, kad „Real“ sunkiai sekėsi žaisti greitomis atakomis Eurolygos starte, tačiau jie vis tiek renka po 83,5 taško per rungtynes, o tai yra šeštas geriausias rezultatas. Daug potencialo dar neišnaudojęs „Real“ ir bus ryškus šio vakaro favoritas.

TOPsport lažybininkai „Real“ ekipos šansus triumfuoti vertina 70 proc., kai namuose žaisiančių žalgiriečių – 30 proc. TOPsport ekspertai spėja, kad „Real“ turėtų iškovoti pergalę 10-13 taškų skirtumu.

Vis dėlto, susitvarkęs su greitu ispanų puolimu, „Žalgiris“ gali turėti rimtus šansus pakovoti dėl pergalės. „Real“ varžovai pirmose dvejose Eurolygos rungtynėse puikiai išnaudojo Madrido ekipos aukštaūgių lėtumą žaisdami paprasčiausiai du prieš du.

Šiam žaidimo komponentui „Žalgiris“ turi idealiai tinkančius žaidėjus: itin staigų ir veržlų Luką Lekavičių, kuris gali po užtvaros apibėgti Madrido komandos aukštaūgius bei puolėjus, kaip Paulius Jankūnas ar Jockas Landale’as, kurie geba gerai pataikyti iš toli ar iš vidutinio nuotolio.

Vis dėlto, lažybininkai spėja, kad P. Jankūnas nebus rezultatyvus ir pelnys vos 5 taškus, kai J. Landale’o taškų suma turėtų siekti 10. Rezultatyviau už australą turėtų žaisti tik Marius Grigonis ir Zachas LeDay, kuriems yra prognozuojama po 11 taškų.