Staigmeną pateikusiam R. Berankiui – dar viena niūri lažybininkų prognozė

By 2019-07-04 29 liepos, 2019 Lažybos, Sporto apžvalgos

Abejonių nebuvo – Ričardas Berankis užbaigs savo kovas Vimbldono turnyre jau pirmajame etape, kai susitiks su vienu perspektyviausių pasaulio tenisininkų Denisu Shapovalovu. Vis dėlto, geriausias Lietuvos tenisininkas nepaliko jokių vilčių Kanados talentui ir 27-ąją pasaulio raketę eliminavo jau pirmajame Vimbldono etape.

Tiesa, euforiją iškart pakeitė susikaupimas ir rimtis, kadangi R. Berankiui antrajame etape atiteko ne ką mažiau grėsmingas varžovas. Lietuvis susikaus su prancūzu Jo-Wilfriedu Tsonga. Nors 13 cm aukštesnis J. Tsonga yra laikomas ryškiu šios poros favoritu, jis yra vos penkiais laipteliais aukščiau už R. Berankį ATP reitinge (72-77). Tiesa, iš Le Mano kilęs 34-erių tenisininkas geriausiais karjeros metais buvo pakilęs net į penktąją vietą ATP reitinge. Lietuvio geriausias pasiekimas buvo 50-a vieta.

Mėginant suprasti, kokio kalibro tenisininkas yra J. Tsonga, galima palyginti abiejų tenisininkų laimėjimo procentus. Prancūzas per visą karjerą laimėjo 67 proc. dvikovų, kai R. Berankis – 47 proc.

Penkiais metais už varžovą jaunesnis R. Berankis šiame susitikime neturi ką prarasti. Jis jau pakartojo geriausią savo pasiekimą Vimbldono turnyre, kai pasiekė antrąjį raundą. Taip pat lietuvis nutraukė nemalonią seriją ir iškovojo pirmąją pergalę „Didžiojo kirčio“ turnyre nuo 2016-ųjų, kai iškovojo pergalę „US Open“.

Tai yra trečiasis kartas, kai R. Berankis Vimbldono turnyre pasiekė antrąjį raundą. Štai J. Tsonga dukart buvo pasiekęs Vimbldono pusfinalį, tačiau kartą jame pralaimėjo Novakui Djokovičiui, o kartą – Andy Murray.

R. Berankio šansus TOPsport lažybininkai pirmajame raunde vertino vos 10 proc., kad šis nukaus D. Šapovalovą. Nors tą prognozę lietuvis nesunkiai paneigė, šį kartą TOPsport lažybininkai ne ką mažiau abejoja tenisininko galimybėmis.

R. Berankio šansus šiame mače TOPsport ekspertai vertina 12 proc., kai J. Tsongos – 88 proc. Lažybininkai prognozuoja, kad prancūzas šį susitikimą laimės rezultatu 3:0.

Jeigu R. Berankiui pavyks pateikti dar vieną staigmeną, trečiajame raunde jo, greičiausiai, lauktų tikras titanas. R. Berankio ir J. Tsongos poros nugalėtojas susikaus su trečiosios pasaulio raketės Rafaelio Nadalio ir Nicko Kyrgios poros nugalėtoju.

Visi Vimbldono turnyro statymai.