R. Berankio kova su vėjo malūnu: ar gali lietuvis sustabdyti geriausią pasaulio tenisininką N. Djokovičių?

Ričardas Berankis jau pasiekė tai, ko nebuvo padaręs visą karjerą – pateko į antrąjį „Roland Garros“ turnyro etapą. Nors lietuvis pirmajame etape kovojo su beveik 40 pozicijų ATP reitinge žemiau esančiu Hugo Dellienu, daugelis R. Berankį laikė poros autsaideriu.

Lietuvis prieš „Roland Garros“ turnyrą nežaidė jokiame turnyre ant grunto, o jo varžovas buvo tikras grunto specialistas. Vis dėlto, geriausias Lietuvos tenisininkas be didesnio vargo 6:1, 6:4, 6:4 sutriuškino iš Bolivijos kilusį varžovą ir pasiekė istorinę pergalę tapdamas pirmuoju lietuviu antrajame „Roland Garros“ etape.

Tiesa, jame R. Berankio šansai mažėja dar labiau, kadangi jame laukia grėsmingiausias varžovas, koks tik gali laukti – Novakas Djokovičius. Pirmoji pasaulio raketė „US Open“ pasitraukė anksčiau laiko dėl skandalingo smūgio kamuoliuku į šoninį teisėją, tačiau prieš pat Prancūzijos didžiojo kirčio turnyrą triumfavo ATP-1000 serijos turnyre ant grunto.

Ne veltui po pirmojo etapo Prancūzijoje, kuriame serbas susidorojo su Mikaelu Ymeriu, pastarasis varžovą sulygino su gyvate: „Jausmas buvo lyg gyvatė žudo savo auką. Turėjau šansų kovoti, bet tiesiog buvau uždusintas“, – po 0:6, 2:6, 3:6 pralaimėjimo teigė N. Djokovičiaus sutriuškintas M. Ymeris.

Būtent prieš tą patį žudantį žvėrį į kovą centriniame korte teks stoti šiandien ir R. Berankiui. Nors rugpjūčio pabaigoje šiuo metu 66-oji pasaulio raketė metė rimtą iššūkį N. Djokovičiui Niujorke vykusiame turnyre, tačiau šį kartą tokios atkaklios kovos nėra tikimąsi dėl dviejų priežasčių: N. Djokovičius neleis sau pasitraukti iš didžiojo kirčio turnyro taip anksti dar kartą, o R. Berankis itin nemėgsta grunto kortų.

Atsižvelgiant į tai TOPsport lažybininkai prognozuoja itin lengvą pergalę pirmajai pasaulio raketei ir N. Djokovičiaus šansus laimėti vertina net 98 proc., kai R. Berankio – 2 proc. Net neabejojama, kad N. Djokovičius laimės 3:0, o iš viso per mačą laimės net 11 geimų daugiau negu R. Berankis.

Iš viso prognozuojama, kad R. Berankis per visą mačą laimės tik 7-8 geimus.