Prieš Milano superžvaigždes stosiantis „Žalgiris“ – autsaideris, bet pasirengęs nustebinti

Kauno „Žalgirio“ ekipa šalies pirmenybėse yra tiesiog nesustabdoma jėga, kuri šluoja visus, kas pasimaišo kelyje. Vis dėlto, pirmasis Eurolygos iššūkis, kai į Kauną atvyko Vitorijos „Baskonia“ buvo per didelis.

Puolime sustingęs „Žalgiris“ sezoną Eurolygoje pradėjo apmaudžiu pralaimėjimu 58:70. Vis dėlto, ne viskas buvo taip blogai, o tai parodė ir po rungtynių ramus bei daug teigiamų dalykų įžvelgęs kauniečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Puikiu kamuoliu judėjimu pasižymėję kauniečiai susikūrė itin daug gerų progų atakuoti iš toli, tačiau tie metimai, paprasčiausiai, neįkrito. Vis dėlto, tie laisvi išmesti tritaškiai nuteikė itin optimistiškai ir tikėtis, kad žalgiriečiai dar kartą nepasieks 60 taškų ribos būtų naivu.

„Žalgiris“ LKL pirmenybėse dukart perkopė 90 taškų ribą ir nė karto neįmetė mažiau 81 taško. Rezultatyviausia lygos komanda tą rezultatyvumą bandys perkelti ir į Eurolygą. Tą parodė ir reabilitacija po pralaimėjimo baskams, kai namuose buvo sutraiškytas Panevėžio „Lietkabelis“ 96:69.

Būtent tokio puolimo prireiks ir Milane, kur teks grumtis su tikromis superžvaigždėmis. Ten Milano ekipą į pergalę bandys vesti vienas geriausių Europos įžaidėjų Sergio Rodriguezas ir tikra krepšinio legenda Luisas Scola. Tiesa, Milano „AX Armani“ susidūrė su tokia pačia problema sezono atidarymo rungtynėse.

Su Miuncheno „Bayern“ susigrūmę milaniečiai sukrapštė vos 64 taškus ir patyrė pralaimėjimą. Tiesa, „AX Armani“ puolimas nespindi ir Italijos lygoje. Ten Milano ekipa renka po 76 taškus ir tik kartą sugebėjo perkopti 80 taškų ribą per tris susitikimus.

Nepaisant viso to, S. Rodriguezo bei L. Scola duetas atrodo itin grėsmingai, o tai jie parodė ir rungtynėse su bavarais. Krepšininkai kartu pelnė 31 tašką, o tai buvo net 45 proc. visų „AX Armani“ taškų rungtynėse su „Bayern“. Milaniečiai pataikė vos 4 tritaškius iš 22 (18 proc.), tačiau tokio pataikymo ir vėl tikėtis nereikėtų.

„AX Armani“ varžovams dalino dovanėles ir nuo baudų metimų linijos, kai iš 24 baudų pataikė tik 16 (66 proc.).

Vis dėlto neabejojama, kad S. Rodriguezas ir L. Scola ir vėl bus rezultatyviausi rungtynių žaidėjai, o TOPsport lažybininkai prognozuoja, kad žvaigždžių duetas pelnys po 14 taškų ir pagal šį rodiklį jiems neprilygs nė vienas žalgirietis.

Kauniečių gretose, pasak TOPsport ekspertų, rezultatyviausi bus Zachas Leday bei Marius Grigonis, kurie turėtų būti vieninteliai žaidėjai, kurie įkops į dviženklę taškų zoną.

Net 98 proc. žalgiriečių fanų mano, kad 10 taškų ribą nesunkiai perkops M. Grigonis. Taip pat nemaža dalis fanų tiki, kad Jockas Landale’as perkops 9 taškų, o Lukas Lekavičius – 8 taškų ribas.

Vis dėlto, net 55 proc. krepšinio aistruolių mano, kad „Žalgiriui“ pavyks susitabdyti L. Scola ir šis net nepasieks 14 taškų ribos.

Nors LKL pirmenybėse „Žalgirio“ gretose Z. LeDay žibėjo, jam pirmosios sezono rungtynės Eurolygoje itin sėkmingos nebuvo. Amerikietis pelnė 7 taškus ir pataikė tik 3 metimus iš 9. Būtent išreikšto lyderio nebuvimas „Žalgirio“ gretose lažybininkus verčia manyti, kad „AX Armani“ yra šio susitikimo favoritė.

Milaniečių šansai iškovoti pergalę namuose yra vertinami 62 proc., kai „Žalgirio“ – 38 proc.

Kur kas optimistiškesni, tradiciškai, yra kauniečių fanai, kurių 66 proc. patikėjo „Žalgirio“ pergale, o likusieji mano, kad pirmąją pergalę Eurolygoje įsirašys „AX Armani“.

Vis dėlto, TOPsport lažybininkai spėja, kad „AX Armani“ iškovos pergalę 3-6 taškų skirtumu, o „Žalgirio“ puolimas ir vėl nespindės ryškiausiomis spalvomis ir kauniečiai pasieks tik 74 taškų ribą.