Prieš istorinę E. Kavaliausko kovą – tautiečių tikėjimas ir ekspertų abejonės

Lietuva ankstyvą sekmadienio rytą gali turėti naują pasaulio čempioną. Egidijus Kavaliauskas dėl WBO pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržo stos į kovą su metais vyresniu 32-ejų Terence’u Crawfordu.

Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje susigrums du, dar nė vieno pralaimėjimo nepatyrę kovotajai. Titulą ginantis T. Crawfordas laimėjo visas 35 kovas, iš kurių 26 pasibaigė nokautais. Tuo tarpu E. Kavaliauskas laimėjo 21 kovą, o kartą jo susirėmimas pasibaigė lygiosiomis. Iš 22 lietuvio kovų, net 17 pasibaigė nokautais.

Tai bus jau trečias T. Crawfordo titulo gynimas. Paskutinis vyko 2018-ųjų birželį prieš Jeffą Horną. Tai bus amerikiečio jau ketvirtas pralaimėjimo nepatyręs kovotojas per paskutines penkerias kovas. Deja, iki šiol visi tokie kovotojai amerikiečiui nusileido.

Bokso ekspertai vieningai kalba, kad čia susirems ne vienodo pajėgumo boksininkai. Neabejojama, kad T. Crawfordas nuo pat kovos pradžios dominuos ir bus vairuotojo pozicijoje. Spėjama, kad E. Kavaliauskui norint laimėti, jis turės nokautu laimėti šią dvikovą, kadangi visos kovos metu negalėtų pasirodyti geriau už savo varžovą.

JAV spauda teigia, kad T. Crawfordui ši kova su lietuviu yra tik formalumas, kurį jis turi įveikti norėdamas kovoti su dar geresniais priešininkais.

Vis dėlto, TOPsport bokso aistruoliai Lietuvoje taip ne mano. Net 75 proc. lietuvių pasirinko E. Kavaliausko pergalę Niujorke vyksiančioje kovoje, kai 20 proc. – T. Crawfordo. Dar 5 proc. patikėjo, kad kova pasibaigs lygiosiomis.

Štai TOPsport lažybininkai yra kur kas mažiau optimistiški. Nors lažybininkai mano, kad E. Kavaliauskas atsilaikys iki pat kovos pabaigos, jo pergalės tikimybės yra vertinamos tik 10 proc., kai T. Crawfordo – 90 proc.

TOPsport ekspertai neabejoja, kad nugalėtojas paaiškės po teisėjų suskaičiuotų taškų. Vis dėlto, jeigu kova pasibaigtų anksčiau, spėjama, kad ji turėtų baigtis 7-9 raunduose.