Pralaimėjimų serija gali būti pratęsta? „Žalgiriui“ prognozuojamas pralaimėjimas Milane

Idealiai sezoną pradėjęs ir penkias pergales per šešis turus iškovojęs Kauno „Žalgiris“ įkrito į duobę, prarado Eurolygos lyderių etiketę ir šį vakarą mėgins išvengti jau ketvirtojo pralaimėjimo iš eilės.

Madrido „Real“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Maskvos CSKA nusileidęs „Žalgiris“ tęsia sudėtingą lapkričio mėnesio tvarkaraštį ir šį vakarą Italijoje mėgins iškovoti pirmąją pergalę šį mėnesį Eurolygoje rungtynėse su Milano „AX Armani“ ekipa.

Milano ekipa šį sezoną Eurolygoje sužaidė dar tik šešis turus ir tradiciškai galingą sudėtį surinkusi „AX Armani“ tradiciškai nedemonstruoja stabilaus žaidimo – 3 pergalės ir 3 pralaimėjimai.

Milano ekipa paskutinį kartą Eurolygoje pergalę šventė spalio 16-ąją, seniau negu kauniečiai, tačiau nuo to laiko „AX Armani“ sužaidė tik dvejas rungtynes ir jose nusileido „Valencia“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipoms.

Visus tris kartus kai „AX Armani“ laimėjo, Milano krepšininkai į savo krepšį nepraleido nė karto 80 taškų. Tuo tarpu visus tris kartus kai pralaimėjo, Italijos ekipos varžovai visus kartus pelnė bent 86 taškus.

„Žalgirio“ komandoje tendencija itin panaši – 70,6 taško vidutiniškai praleista laimėtuose mačuose ir net 86,8 taško praleista pralaimėtuose susitikimuose.

TOPsport ekspertai šiuo klausimu yra vieningi – komanda, kuriai pavyks išspręsti savo gynybines problemas taps ryškia rungtynių favorite. Vis dėlto, spėjama, jog šis mačas gali pavirsti į taškų lenktynes, o tokiose rungtynėse favorite tampa savo sudėtyje tokius krepšininkus kaip Sergio Rodriguezas, Shavonas Shieldsas, Vladimiras Micovas ar Zachas LeDay turinti „AX Armani“.

TOPsport lažybininkai „AX Armani“ galimybes šį vakarą vertina 75 proc., kai žalgiriečių – 25 proc. Ekspertai prognozuoja, jog rezultatyviausiu rungtynių žaidėju taps Marius Grigonis, tačiau jam nemenką iššūkį mes ir S. Rodriguezas.