Pokerio istorija

By 2019-03-01 26 balandžio, 2019 Lažybos

Pokeris pastaruosius 15 metų buvo itin populiarus žaidimas. Vis dėlto, jo istorija yra prasidėjusi kur kas anksčiau. Tiesa, tikslų pradžios tašką nustatyti yra itin sunku ir priklauso nuo to, kaip pradžią vertini: ar tai yra žaidimas iš pinigų, ar pokerio pradmenys?

Dar visai neseniai buvo kalbama, kad pokeris kilo iš persų žaidimo „as-nas“, tačiau ši teorija buvo pakeista. Teigiama, kad pokeris galėjo kilti iš tokių žaidimų, kaip prancūzų „poque“ arba „brelan“, airių „poca“, britų „brag“ arba ispanų „primero“.

Nors visuose šiuose žaidimuose buvo lošimo elementų, istorikai yra įsitikinę, kada pokeris tapo populiarus Jungtinėse Valstijose 18-ame ir 19-ame amžiuose pokeris tapo itin populiarus laivuose, kurie plaukdavo Misisipės upe. Būtent tuometinis pokerio žaidimas ir turi daugiausiai panašumų su šiandieniniu. Ne tik dėl lošimo, bet ir dėl pačios žaidimo kultūros. Būtent šie laikai ir yra laikomi pokerio atsiradimo laikais.

Tais laikais lošimų namuose, salonuose ir laivuose kartais būdavo žaisdama su 20 kortų, visai kaip „as-nas“ žaidime, o kartais nugalėtojas paaiškėdavo tiesiog pasižiūrėjus, kuris turi aukštesnę ranką, taip pat, kaip ir „as-nas“.

Būtent tais laikais ir buvo pradėtas žaisti, kaip dabar žinomas 52-ejų kortų pokeris, kada žmogus turi dvi kortas ir ant stalo yra atverčiamos dar penkios. Taip pat tik 19-ame amžiuje buvo pristatytos įvairios kombinacijos, kaip eilė ar spalva.

Internetinis pokeris buvo pristatytas tik 1998-aisiais, kada jau buvo galima žaisti iš pinigų internete. Būtent nuo tada pokeris ir pradėjo sparčiai populiarėti dabartinėje visuomenėje.