Penkta pergalė iš eilės? „Žalgiris“ priima „Valencia“ komandos iššūkis

Kauno „Žalgiris“ išlieka vienvaldžiu Eurolygos lyderiu, kuris dar nėra patyręs pralaimėjimo kartelio ir tą mėgins išlaikyti ir šį vakarą, kai priims svečius iš Ispanijos. Į Kauną atvykusi „Valencia“ ekipa kol kas Eurolygoje patenka tarp aštuonių stipriausių komandų ir per trejas rungtynes yra iškovojusi dvi pergales.

Kaip reikiant Vasarą atsinaujinusi „Valencia“ sezoną pradėjo pergalėmis prieš ASVEL ir Madrido „Real“, tačiau nusileido „Barcelona“ klubui, o ketvirtajame ture jų rungtynės su Sankt Peterburgo „Zenit“ neįvyko.

Tuo tarpu žalgiriečiai sezono starte po tikro trilerio palaužė Pirėjo „Olympiacos“, vėliau sekė labiau užtikrintos pergalės prieš Maskvos srities „Chimki“, Belgrado „Crvena Zvezda“ bei Stambulo „Anadolu Efes“. Pasak varžovų nesąžiningą pranašumą dėl savo sirgalių „Žalgirio“ arenoje turintys Lietuvos čempionai žais antrąsias rungtynes namuose, o pirmosios pasibaigė skambia pergale prieš praėjusio sezono geriausią komandą.

Būtent į tai atsižvelgdami TOPsport ekspertai ir prognozuoja pergalę kauniečiams, kurių šansus vertina 55 proc. Nežymiai prasčiau yra vertinama „Valencia“ su 45 proc. tikimybe nutraukti sėkmingą „Žalgirio“ seriją.

Prognozuojama, jog pergalę „Žalgiris“ švęs po itin atkaklios kovos 3-6 taškų skirtumu.

TOPsport lažybininkai spėja, jog rezultatyviausias rungtynių žaidėjas bus Marius Grigonis, tačiau su juo pakonkuruoti gali ir Bojanas Dubljevičius.

Prognozuojama, jog kauniečių lyderis susitikimą užbaigs su 13 taškų, o 12 turėtų pridėti ir Joffrey Lauvergne.