„Oskarų“ dalybos: kas yra favoritai triumfuoti?

By 2019-02-12 29 balandžio, 2019 Lažybos

„Oskarų“ dalybos: kas yra favoritai triumfuoti?

Jau šią savaitę Holivude vyks svarbiausias metų vakaras – „Oskarų“ įteikimo ceremonija. JAV Kino meno ir mokslo akademijos kasmet teikiami apdovanojimai už pasiekimus kino pramonėje yra laikomi vienu svarbiausių kino apdovanojimu.

Nors daugelis turi savo asmeninius favoritus triumfuoti svarbiausiose kategorijose, TOPsport siūlo pažvelgti į ekspertų favoritus svarbiausiuose kino apdovanojimuose.

Geriausias filmas

Geriausio filmo rinkimuose yra išskiriami du aiškūs favoritai: „Roma“ ir „Green Book“. Alfonso Cuarono šedevras „Roma“ apie meksikiečių šeimą yra laikomas geriausiu metų filmu ir būtent jį TOPsport ekspertai ir mato kaip favoritą triumfuoti. TOPsport bukmeikeriai „Roma“ filmo šansus laimėti vertina 65 proc.

Tuo metu tikrais faktais paremta Peterio Farrelly režisuota drama „Green Book“ turi kiek menkesnius šansus – 22 proc.
„The Favourite“, „BlacKkKlansman“, „Black Panther“ ir „Bohemian Rhapsody“ filmų šansai yra ženkliai mažesni, o „A Star Is Born“ ir „Vice“ šansai triumfuoti yra tik teoriniai.

Geriausias aktorius

Geriausio aktoriaus rinkimuose yra labai ryškus favoritas – muzikos legendą, „Queen“ grupės lyderį Freddie Mercury įkūnijęs Rami Malekas. Nuostabiai vieną garsiausių muzikos pasaulio žvaigždžių ‘Bohemian Rapsody“ filme įkūnijęs R. Malekas, net neabejojama, kad gaus „Oskarą“ už šį vaidmenį. TOPsport jo šansus triumfuoti vertina net 80 proc.

10 proc. TOPsport duoda Christianui Bale’ui, kuris taip pat vaidino biografiniame filme „Vice“.

Geriausia aktorė

Net gi geriau negu R. Maleko šansai triumfuoti geriausio aktoriaus kategorijoje yra vertinami Glenn Close šansai nuskinti geriausios aktorės apdovanojimą. „The Wife“ filme vaidinusios 71-erių aktorės G. Close šansai yra vertinami net 83 proc.

Po jos geriausiai yra vertinama Olivia Colma, vaidinusi kino juostoje „The Favourite“. Jos šansai yra vertinami 7 proc.

Geriausias režisierius

Tuo metu geriausio režisieriaus kategorijoje intrigos yra dar mažiau. Čia absoliučiu favoritu yra laikomas, jau minėto, „Roma“ filmo režisierius A. Cuaronas. Jo šansai yra vertinami net 90 proc.

Geriausi garso efektai

Štai geriausių garso efektų kategorijoje intrigos yra kur kas daugiau. F. Mercury gyvenimo istoriją atspindintis „Bohemian Rhapsody“ filmas turi 55 proc. triumfuoti šioje kategorijoje.

Vis dėlto, legendinės „Queen“ dainos turi rimtą konkurentą – „A Star Is Born“. Nuostabiai atliktas Lady Gaga ir Bradley Cooperio darbas verčia bukmekerius „A Star Is Born“ vertinti 35 proc.