Nesuvestos sąskaitos: R. Berankis meta iššūkį buvusiai trečiajai pasaulio raketei

Ričardas Berankis demonstruoja puikią sportinę formą ant kietos dangos ir būtent savo sėkmingą žaidimą mėgins pratęsti šiandien Kelne vykstančiame turnyre.

Lietuvis pirmajame etape Vokietijoje susitiks su įspūdingą teniso CV turinčiu kroatu Marinu Čiličiumi. Dar 2018-aisiais kroatas buvo trečioji pasaulio raketė. Skambiausią pergalę tenisininkas buvo pasiekęs 2014-aisiais, kai laimėjo „US Open“ turnyrą, o 2016-aisiasis triumfavo ir ATP

Masters 1000 turnyre Sinsinatyje, kai finale nugalėjo Andy Murray, kuris tuo metu buvo pirmoji pasaulio raketė.

Vis dėlto M. Čiličius nuo 2018-ųjų neiškovojo jokio trofėjaus, o pergalių stygius jį numušė į 40-ąją vietą ATP reitinge. M. Čiličius ir R. Berankis buvo susitikę vos vieną kartą, o tuomet Didžiojo Kirčio turnyre Vimbldone itin sunkią pergalę šventė kroatas 6:3, 4:6, 7:6, 4:6, 7:5.

Tuo metu kroatas buvo savo karjeros viršūnėje, buvo devinta turnyro raketė ir nukeliavo iki ketvirtfinalio, kuriame nusileido būsimam čempionui Novakui Djokovičiui.

Nors R. Berankis ir išgyvena pakilimą, o geriausi M. Čiličiaus metai jau yra praeityje, pirmajame Kelne vyksiančio turnyro etape favoritas vis tiek bus kroatas. Net 23 centimetrais už lietuvį aukštesnis M. Čiličius, pasak TOPsport ekspertų, šiame mače turi 60 proc. tikimybę laimėti. Tuo tarpu R. Berankio galimybės yra vertinamos 40 proc.

Vis dėlto TOPsport ekspertai žada intriguojančią kovą ir laukia trijų setų kovos.