NBA Visų Žvaigždžių savaitgalis: LeBrono komandos dominavimas, Domanto Sabonio šansai ir visų konkursų favoritai

By 2020-02-12 6 balandžio, 2021 Lažybos, Sporto apžvalgos

Jau šį savaitgalį krepšinio aistruoliai galės mėgautis vienu įspūdingiausių sporto šou: NBA Visų Žvaigždžių savaitgaliu.

Penktadienio naktį vyks kylančių žvaigždžių rungtynės su Luka Dončičium, Trae Youngu, Zionu Williamsonu bei Ja Morantu. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį vyks įgūdžių konkursas, kuriame dalyvaus ir Domantas Sabonis bei tritaškių ir dėjimų konkursai. O viską vainikuos Visų Žvaigždžių rungtynės sekmadienio naktį, kuriose į aikštelę taip pat išbėgs ir D. Sabonis.

Kylančių žvaigždžių rungtynių formatas išliko toks pat: rungtynėse susikaus geriausi pirmamečiai ir antramečiai iš JAV prieš geriausius Pasaulio žaidėjus, kurie NBA žaidžia pirmus arba antrus metus. L. Dončičiui Pasaulio komandoje talkins kanadietis R.J. Barrettas bei japonas Rui Hachimura.

Tuo tarpu JAV komandai atstovaus tokie žaidėjai kaip T. Youngas, Z. Williamsonas, DeAndre Aytonas, J. Morantas ar Jarenas Jacksonas.

TOPsport lažybininkai nežymiais favoritais laiko JAV krepšininkus, kurių galimybės laimėti yra vertinamos 55 proc. Tuo tarpu favoritais iškovoti naudingiausio rungtynių žaidėjo titulą yra laikomi T. Youngas, L. Dončičius ir Z. Williamsonas – visų trijų šansai yra vertinami vienodai.

Šeštadienio pasirodymus atidarys įgūdžių konkursas su D. Saboniu. Jame iš viso varžysis aštuoni krepšininkai: keturi gynėjai ir keturi puolėjai. Su D. Saboniu puolėjų kategorijoje dar bus Jaysonas Tatumas, Pascalis Siakam ir Bamas Adebayo. Tuo tarpu gynėjams atstovaus Spenceris Dinwiddie, Khrisas Middletonas, Shai Gilgeous-Alexanderis bei Patrickas Beverley.

Deja, tačiau D. Sabonio galimybės laimėti yra vertinamos minimaliai. Už jį prasčiau yra vertinamas tik Majamio „Heat“ vidurio puolėjas B. Adebayo. Sabo galimybes TOPsport lažybininkai vertina vos 6 proc.

Favoritai šioje rungtyje yra matomi du: titulą ginantis J. Tatumas ir praeityje taip pat įgūdžių konkurse triumfavęs S. Dinwiddie.

Beje sunkiausiai nuspėjamame tritaškių konkurse taip pat varžysis aštuoni krepšininkai. Čia bus galima išvysti ir latvį Davį Bertanį. Savo jėgas išmėgins praėjusių metų čempionas Joe Harrisas bei Čikagai atstovausiantis Zachas LaVine’as.

Verta paminėti, kad šiam konkursui šiek tiek keisis taisyklės. Krepšininkai gaus du papildomus metimus – 182 cm toliau nuo trijų taškų linijos. Taip pat laikas metimams bus padidintas nuo 60 sekundžių iki 70 sekundžių, o iš viso dalyviai išmes po 27 metimus.

Favoritu TOPsport lažybininkai Čikagoje vyksiančiame tritaškių konkurse laiko T. Youngą, kurio šansai yra vertinami 20 proc., kai Damiano Lillardo – 18 proc. Namų sienų palaikomo Z. LaVine’o ir čempiono J. Harriso galimybės yra vertinamos vienodai, kai tuo tarpu D. Bertanis, prognozuojama, užims tik šeštąją vietą.

Mažiausiai intrigos laukiama fanų mėgstamiausiame dėjimų konkurse. Šiame konkurse dalyvaus net trys žaidėjai, kurie sugrįžta į dėjimų konkursą: Aarona Gordonas, Derrickas Jonesas bei Dwightas Howardas. Tuo tarpu Patui Connaughtonui tai bus pirmasis bandymas.

A. Gordonas dalyvavo žymioje dvikovoje prieš Z. LaVine’ą, kuri po daugybės dėjimų pasibaigė pastarojo pergale. Tuo tarpu įspūdingais dėjimais rungtynėse išsiskiriantis D. Jonesas dalyvavo 2017-aisiais, kai taip pat pralaimėjo finale.

Štai D. Howardas, pasidabinęs Supermeno kostiumu, triumfavo 2008-ųjų dėjimų konkurse ir nusprendę į jį sugrįžti po 12 metų.

TOPsport ekspertai šiame konkurse aiškiu favoritu laiko A. Gordoną, kurio galimybės yra vertinamos 50 proc. D. Joneso šansus lažybininkai vertina 25 proc., P. Connaughtono šansai yra vertinami 15 proc., kai D. Howardo – 10 proc.

Tuo tarpu pagrindiniame savaitgalio renginyje, visų žvaigždžių rungtynėse, taip pat nėra matoma itin daug intrigos. Čia Team LeBron komandos šansai, kurioje ir rungtyniaus D. Sabonis, yra vertinami 70 proc., kai Team Giannis komandos šansai – 30 proc.