NBA atkrintamųjų startas: Sabonio ir Motiejūno šansai bei įdomiausios poros

By 2019-04-12 29 balandžio, 2019 Sporto apžvalgos

Po ilgo ir varginančio NBA sezono atėjo svarbiausių kovų metas – atkrintamosios. Jau šį šeštadienio vakarą prasidės laukiamiausia NBA sezono dalis, o startą atkrintamosioms duos Filadelfijos „76ers“ ir Bruklino „Nets“ ekipos.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį taip pat atkrintamąsias pradės ir du lietuviai. Donato Motiejūno atstovaujama San Antonijaus „Spurs“ susirems su Denverio „Nuggets“, o Domanto Sabonio Indianos „Pacers“ mes iššūkį Bostono „Celtics“.

„Golden State Warriors“ – Los Andželo „Clippers“

Vakarų konferencijos lyderiai pirmame raunde susitiks su ambicingaja „Clippers“ ekipa. Vis dėlto, ši pora kelia mažiausiai klausimų ir niekas neabejoja, „Warriors“ ekipos triumfu. Nors „Warriors“ ekipoje traumas gydosi Kevinas Durantas, Klay Thomsonas, Stephenas Curry bei Andre Iguodala, spėjama, kad pirmasis trejetas pirmajam raundui bus pasiruošęs. Pilnu pajėgumu žaidžianti „Warriors“ turėtų viską išspręsti labai greitai.

TOPsport ekspertų prognozė: „Warriors“ laimės seriją 4:0

Denverio „Nuggets“ – San Antonijaus „Spurs“

Kur kas įdomesnė serija nusimato tarp antrosios ir septintosios vietų Vakarų konferencijoje. Čia įvyks lietuviška akistata: D. Motiejūnas stos prieš lietuviškąją „Nuggets“. Šį sezoną ekipos pasidalino po dvi pergales tarpusavio rungtynėse. Nors „Nuggets“ viso sezono metu kovojo dėl pirmosios vietos Vakarų konferencijoje, neabejojama, kad „Spurs“ ekipa mes rimtą iššūkį Denveriui, kadangi turi sukaupusi itin daug patirties tokio lygio rungtynėse. Kai „Nuggets“ pirmą kartą į atkrintamąsias pateko nuo 2013-ųjų. Nepaisant to, aiškiu favoritu šioje serijoje vis tiek yra laikoma „Nuggets“ ekipa.

TOPsport ekspertų prognozė: „Nuggets“ laimės seriją 4:1

Portlando „Trail Blazers“ – Oklahomos „Thunder“

Daugelis krepšinio fanų ir ekspertų sutinka – tai yra įdomiausia ir sunkiausiai nuspėjama pirmojo raundo serijų. Įdomu tai, kad abi ekipos ne tik yra panašaus pajėgumo, tačiau taip pat turi panašią varomąją jėgą. „Blazers“ į priekį veda Damianas Lillardas bei C.J. McCollumas, o „Thunder“ – Russellas Westbrookas ir geriausią sezoną karjeroje žaidžiantis Paulas George’as. Nors šioje serijoje „Blazers“ turės namų aikštės pranašumą, šį sezoną visus keturis tarpusavio susitikimus laimėjo „Thunder“ krepšininkai. „Blazers“ taip pat yra praradusi Jusufą Nurkičių, o dėl šių priežasčių, serijos favoritu yra laikoma OKC ekipa.

TOPsport ekspertų prognozė: „Thunder“ laimės seriją 4:2

Hjustono „Rockets“ – Jutos „Jazz“

Praėjusį sezoną jauna „Jazz“ ekipa pirmame raunde eliminavo „Thunder“ ekipą 4:2, o konferencijos pusfinalyje priešinosi „Rockets“ krepšininkams, tačiau pralaimėjo 1:4. Nors šį sezoną „Jazz“ ekipa yra labiau subrendusi ir pasirengus didesniems iššūkiams, „Rockets“ turi itin galingą ginklą – net po 35 taškus per susitikimą renkantį ir geriausią sezoną karjeroje žaidžiantį Jamesą Hardeną. J. Hardeno fenomenas nukalė Teksaso ekipai ne vieną pergalę šį sezoną ir kalbama, kad turėtų nukalti ir bilietą į Vakarų konferencijos pusfinalį.

TOPsport ekspertų prognozė: „Rockets“ laimės seriją 4:1

Milvokio „Bucks“ – Detroito „Pistons“

Rytų konferencijos nugalėtoja, kaip ir Vakarų konferencijos, neturėtų susidurti su rimtomis problemomis pirmajame raunde. Giannio Antetokounmpo tempiama „Bucks“ susigrums su „Pistons“, kuri į atkrintamųjų traukinį įšoko vos paskutinėse sezono rungtynėse. Nors „Pistons“ gali pasigirti nuostabia priekine linija, Detroito klubas negali pasigirti žmogumi, kuris galėtų stabdyti MVP sezoną žaidžiantį graiką. Šį sezoną „Bucks“ ekipa Detroito krepšininkus įveikė visus keturis kartus ir vos vieną kartą rungtynės pasibaigė su vienženkliu skirtumu.

TOPsport prognozė: „Bucks“ laimės seriją 4:1

Toronto „Raptors“ – Orlando „Magic“

Joną Valančiūną iškeitusi „Raptors“ ekipa kol kas nesulaukia tokio žaidimo, kokio tikėjosi iš Marco Gasolio. Vis dėlto, „Raptors“ nereikia jaudintis, kad komandos lyderiai atkrintamosiose eilinį kartą „išnyks“. „Raptors“ į atkrintamąsias žengė turėdama vieną geriausių lygos krepšininkų – Kawhi Leonardą. Pastarasis turėtų be didelių problemų Kanados ekipą nugabenti iki Rytų konferencijos pusfinalio, o „Magic“ tam kliūčių sudaryti neturėtų.

TOPsport ekspertų prognozė: „Raptors“ laimės seriją 4:1

Filadelfijos „76ers“ – Bruklino „Nets“

„76ers“ ekipos žvaigždynas neturi itin daug patirties atkrintamosiose. Benas Simmonsas ir Joelis Embiidas atkrintamosiose yra žaidę tik kartą, kaip ir Tobias Harris. Vis dėlto, Jimmy Butleris atkrintamosiose yra žaidęs šešis kartus ir dukart žaidė Rytų konferencijos finale su Čikagos „Bulls“. Tiesa, „Nets“ šios patirties turi dar mažiau, tačiau jų gera sportinė forma leidžia abejoti pastaruoju metu stringančia „76ers“. Nepaisant to, J. Butlerio šaltakraujiškumas rungtynių pabaigoje ir J. Embiido dominavimas aikštėje turėtų „76ers“ užtikrinti kelionę į Rytų konferencijos pusfinalį.

TOPsport ekspertų prognozė: „76ers“ laimės seriją 4:1

Bostono „Celtics“ – Indianos „Pacers“

Ši Rytų konferencijos pora yra ne tik įdomi lietuviams dėl Domanto Sabonio, tačiau įdomi ir amerikiečiams dėl jos nenuspėjamumo. Nors „Pacers“ prarado Victorą Oladipo, ji išliko itin galinga ir tik sezono pabaigoje prarado ketvirtąją poziciją Rytų konferencijoje. Tuo metu „Celtics“ turi visai kitokią etiketę. Daugelis prieš sezoną tikėjosi, kad Kyrie Irvingo vedama „Celtics“ bus viena geriausių Rytų konferencijos ekipų, tačiau visą sezoną strigęs Bostonas nepalieka pačių geriausių jausmų šios ekipos fanams. Vis dėlto, NBA ekspertai yra įsitikinę, kad NBA čempionas K. Irvingas suburs komandą kartu svarbiausiam sezono metui, o „Celtics“ perlips D. Sabonio ir „Pacers“ barjerą.

TOPsport ekspertų prognozė: „Celtics“ laimės seriją 4:1