NBA atkrintamųjų startas: naujas favoritas bei pirmojo raundo serijų prognozės

By 2020-08-17 6 balandžio, 2021 Lažybos

NBA sezono atnaujinimas kol kas visiškai nenuvylė, o nuostabios Finikso „Suns“ bei Portlando „Trail Blazers“ serijos NBA burbulą padarė vienu įsimintiniausių sporto įvykių šiais metais. Vis dėlto, į atkrintamąsias prasibrovė tik įspūdingai žaidusio Damiano Lillardo „Trail Blazers“, o TOPsport pateikia prognozes, kurios komandos gali tapti NBA čempionėmis bei kurios turėtų įveikti pirmąjį atkrintamųjų etapą.

Šį kartą NBA atkrintamosiose nebus žaidžiančių lietuvių. Memfio „Grizzlies“ iškrito iš atkrintamųjų traukinio paskutinę akimirką, kai tuo tarpu Domantas Sabonis atkrintamąsias praleis dėl patirtos pėdos traumos, nors jo atstovaujama Indianos „Pacers“ į atkrintamąsias žengė iš penktosios Rytų konferencijos vietos.

Milvokio „Bucks“ (1) – Orlando „Magic“ (8)

Rytų konferencijoje mažiausiai intrigos yra laukiama dvikovoje tarp reguliaraus sezono nugalėtojų Milvokio „Bucks“ bei aštuntąją vietą užėmusios Orlando „Magic“ ekipos. TOPsport „Bucks“ galimybes patekti į kitą etapą vertina net 99 proc., kai „Magic“ ekipos – 1 proc.

TOPsport ekspertai taip pat prognozuoja, kad „Bucks“ į kitą etapą žengs tiesiausiu keliu laimėdama seriją 4-0.

Toronto „Raptors“ (2) – Bruklino „Nets“ (7)

Nors Bruklino „Nets“ ir žaidžia be didžiausių komandos žvaigždžių bei ekipos lyderių, sezono atnaujinime „Nets“ atrodė užtikrintai. Vis dėlto neabejojama, kad būtent NBA čempionai žengs tolyn ir „Raptors“ šansus TOPsport ekspertai vertina 95 proc., kai „Nets“ – 5 proc.

TOPsport lažybininkai ir čia prognozuoja „sausą“ serijos rezultatą bei „Raptors“ triumfą 4-0.

Bostono „Celtics“ (3) – Filadelfijos „76ers“ (6)

Tai galėtų būti viena įdomiausių atkrintamųjų serijų šiame raunde, tačiau aišku, kad „76ers“ žais be traumuoto Beno Simmonso ir taip pat neaiškus čiurną susižeidusio Joelio Embiido likimas. Viso sezono metu bangavusiai ir rimtų netekčių patyrusiai „76ers“ duodama 25 proc. patekti į kitą etapą, kai „Celtics“ komandos galimybės vertinamos 75 proc.

Nors šioje poroje laukiama kiek daugiau intrigos, TOPsport spėja, kad serijoje užtikrintai 4-1 triumfuos „Celtics“ ekipa

Majamio „Heat“ (4) – Indianos „Pacers“ (5)

Bene atkakliausia Rytų konferencijos pora, kurioje netrūksta ir asmeniškumų, bus tarp „Heat“ ir „Pacers“. Reguliariojo sezono metu netrūko ir karštų emocijų, kai į kivirčą įsivėlė „Pacers“ puolėjas T.J. Warrenas bei „Heat“ žvaigždė Jimmy Butleris. Būtent pastarojo ekipai TOPsport ir prognozuoja triumfą serijoje bei „Heat“ šansus vertina 70 proc., kai „Pacers“ – 30 proc.

Šioje serijoje spėjama, kad prireiks šešerių rungtynių ir „Heat“ triumfuos 4-2.

Los Andželo „Lakers“ (1) – Portlando „Trail Blazers“ (8)

Nors „Trail Blazers“ demonstravo neįtikėtiną žaidimą sezono atnaujinime, o „Lakers“ kaip reikiant strigo, lažybininkai vis tiek neabejoja LeBrono Jameso vedamos ekipos pranašumu. „Lakers“ šansai žengti tolyn vertinami 80 proc., kai „Trail Blazers“ – 20 proc.

Čia spėjama, jog serija pasibaigs ganėtinai greitai ir „Lakers“ švęs pergalę 4-1.

Los Andželo „Clippers“ (2) – Dalaso „Mavericks“ (7)

Niekas neabejoja įspūdingu Luka Dončičiaus talentu, tačiau ekspertai dar nemano, jog jaunasis slovėnas gali nukalti tokią galingą komandą kaip „Clippers“. Pastarosios galimybės žengti tolyn vertinamos 85 proc., kai L. Dončičiaus ir Kristapo Porzingio vedamos „Mavericks“ – 15 proc.

Tiesa, čia manoma, kad „Mavericks“ sugebės kiek pasipriešinti varžovams ir serija pasibaigs 4-1 „Clippers“ naudai.

Denverio „Nuggets“ (3) – Jutos „Jazz“ (6)

Lietuvius komandos vadovybėje turinti „Nuggets“ su Nikola Jokičiumi priešaky stos prieš Jutos „Jazz“ ekipą su visiškai kitokio stiliaus, tačiau taip pat aukšto lygio vidurio puolėju Rudy Gobertu. Šioje serijoje intrigos laukiama nemažai ir „Nuggets“ galimybės prasibrauti į kitą etapą yra vertinamos 65 proc., kai „Jazz“ – 35 proc.

TOPsport prognozuoja, kad „Nuggets“ serijoje triumfuos rezultatu 4-2.

Hjustono „Rockets“ (4) – Oklahomos „Thunder“ (5)

Bene įdomiausia atkrintamųjų serija, kurioje Jamesas Hardenas ir Russellas Westbrookas stos prieš savo buvusią komandą „Thunder“, o kitoje barikadų pusėje Chrisas Paulas kovos prieš buvusią komandą „Rockets“. TOPsport „Rockets“ galimybes vertina 60 proc. ,o „Thunder“ komandos – 40 proc.

Vis dėlto, manoma, kad serijoje neprireiks 7 rungtynių ir „Rockets“ triumfuos rezultatu 4-2

NBA čempionai

Nors didžiąją sezono dalį triumfuoti NBA finale buvo laikoma „Lakers“ ekipa, po neužtikrinto žaidimo atnaujintame sezone „Lakers“ užleido lyderio vietą. Dabar TOPsport realiausiu favoritu tapti NBA čempionais vertina Milvokilo „Bucks“ su Gianniu Antetokounmpo, kuri nežymiai lenkia „Lakers“ ekipą.

Itin realius šansus turi ir kita Kalifornijos valstijos ekipa – „Clippers“. Prie favoritų priskiriamos, tačiau realių šansų negaunančios yra „Raptors“, „Rockets“, „Celtics“ bei „Heat“ ekipos.