Lietuvos rinktinei – pozityvios prognozės Olimpinėje atrankoje

Šveicarijoje buvo ištraukti Olimpinių žaidynių atrankos etapo burtai, po kurių savo varžovus sužinojo ir Lietuvos rinktinė.

Dariaus Maskoliūno auklėtiniai Kauno „Žalgirio“ arenoje A grupėje susigrums su Pietų Korėja ir Venesuela. Tuo metu B grupėje varžysis Slovėnijos, Lenkijos ir Angolos rinktinės.

Po ištrauktų burtų krepšinio ekspertai buvo vieningi: atrankos turnyro Kaune finale kausis Lietuvos ir Slovėnijos rinktinės.

Krepšinio vunderkindo Luka Dončičiaus vedama Slovėnija į Lietuvą atvyks kaip Europos pirmenybių čempionė. Vis dėlto, slovėnai greičiausiai neturės Europos čempionato finalo MVP Gorano Dragičiaus, kuris yra nusprendęs baigti karjerą rinktinėje.

Tokiais burtais džiaugėsi tiek Lietuvos krepšinio aistruoliai, tiek Slovėnijos žiniasklaida, o savo prognozes jau spėjo pateikti ir lažybininkai.

TOPsport ekspertai mano, kad į Olimpines žaidynes pateks visos atrankos turnyrų šeimininkės: Serbija, Lietuva, Kanada ir Kroatija.

Lažybininkai mano, jog lietuviai į Olimpines žaidynes prasibrauti turi 60 proc. tikimybę, tuo metu Slovėnija – 30 proc. Nuo vieno žaidėjo, kuris dar nėra aišku ar atvyks padėti rinktinei, priklausoma Slovėnija yra vertinama kaip šešta daugiausia šansų į Olimpines žaidynes patekti turinti rinktinė.

TOPsport neabejoja, jog Olimpinėse žaidynėse žiūrovai išvys Serbijos rinktinę, kuri namuose grupės etape kausis su Dominikos Respublika bei Naująja Zelandija. Sėkmės atveju, po grupių etapo Serbijai teks susigrumti su Puerto Riku, Italija arba Senegalu.

Lietuvos rinktinės šansai yra vertinami kaip antros geriausios komandos, tuo tarpu Kanadai atiteko trečia vieta pagal galimybes žaisti Tokijuje 2020-ųjų vasarą. Kanada atrankos etapo grupių etape susigrums su Kinija ir Graikija, o kitame etape galimai lauks Urugvajus, Čekija arba Turkija.

TOPsport lažybininkai taip pat mano, kad Olimpinėse žaidynėse žais ir Kroatija, kuri Splite grupių etape kausis su Brazilija ir Tunisu, o kitame etape galimai kausis su Vokietija, Rusija arba Meksika.

Pasak lažybininkų, kelialapį iš šeimininkų daugiausiai šansų atimti turi Graikija, kuriai teks vykti į Kanadą dėl atrankos etapo.

Atrankos etapas į Olimpines žaidynes bus žaidžiamas birželio 23-28 dienomis.