Lažybininkai neabejoja: nesustabdomas „Žalgirio“ traukinys nebus sustabdytas ir Rusijoje

Fantastiškai pastaruoju metu rungtyniaujantis Kauno „Žalgiris“ jau šį vakarą mėgins uždaryti dvigubą Eurolygos savaitę dar viena pergale.

Rusijoje viešintys žalgiriečiai susirems su stringančia Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa ir sieks jau ketvirtosios iš eilės bei jau 10-osios pergalės per pastarąsias 13 rungtynių.

Fantastišką sportinę formą demonstruojantys Lietuvos čempionai itin slogioje pirmoje sezono pusėje nusileido „Zenit“ ekipai 70:82. Tiesa, šį kartą skirtumas tarp komandų nėra svarbus, kadangi „Zenit“ turi jau tik teorines galimybes patekti į ketvirtfinalį.

Pralaimėtose rungtynėse Kaune „Žalgiris“ itin prastai atakavo iš žaidimo ir pataikė vos 14 dvitaškių iš 37 (37,8 proc.) ir 7 tritaškius iš 27 (25,9 proc.). Net ir taip prastai atakavęs „Žalgiris“ išplėšė pratęsimą, tačiau jame pralaimėjo 8:20 ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Vis dėlto tai buvo reta „Zenit“ pergalė šiame sezone. Rusijos ekipa per 27 turus savo sąskaitoje turi vos 7 laimėjimus ir žengia paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje. „Zenit“ pralaimėjo jau šešis kartus iš eilės, tačiau iš jų vos du pralaimėjimai buvo dviženkliu taškų skirtumu. „Zenit“ kaip reikiant patampė nervus Maskvos CSKA šią savaitę, kuri laimėjo tik 27 taškus pelniusio Mike’o Jameso dėka 86:78.

„Zenit“ gali tekti kaip reikiant pasitempti norint kovoti su žalgiriečiais. Kauniečiai pastaruoju metu demonstruoja uraganinį puolimą, kai „Zenit“ vidurkis siekia vos 74,9 taško, o tai yra vos 14-as rezultatas Eurolygoje.

Per paskutines šešerias rungtynes „Zenit“ renka po 74,6 taško ir į savo krepšį praleidžia po 84,1. Tuo tarpu „Žalgiris“ per paskutines aštuonerias rungtynes renka po 92,1 taško, kai praleidžia po 82,1 taško.

Nuostabų pataikymą demonstruojantis „Žalgiris“, pasak TOPSport lažybininkų, turėtų ir vėl pasiekti 80 taškų ribą. Per paskutines aštuonerias rungtynes „Žalgiris“ 80 taškų ribos nepasiekė vos du kartus, tačiau ir tada abu kartus šventė pergalę.

Lažybininkai neabejoja, kad ir šį kartą kauniečiai iškovos pergalę ir taip dar labiau sustiprins savo galimybes žengti į TOP-8 etapą. „Žalgirio“ galimybės laimėti vertinamos 70 proc., kai „Zenit“ – 30 proc.

Prognozuojama, kad „Žalgiris“ tiksliau mes baudų metimus, dvitaškius ir tritaškius. Taip pat spėjama, kad tiek baudų metimų, tiek tritaškių kauniečiai pataikys daugiau negu jų varžovai.