„La Liga“ finišo tiesioji: problemų prisikūrusi „Barcelona“ ir naujas lyderis „Real“

„La Liga“ pirmenybėse daugeliui komandų liko vos aštuonerios rungtynės, o kovoje dėl titulo – lygybė. Tiek Madrido „Real“, tiek „Barcelona“ ekipos po 30 turų turi surinkusios po 65 taškus.

Šviežiu lygos lyderiu tapo „Real“ ekipa, kadangi pirmasis „El Classico“ pasibaigė lygiosiomis, o antrasis – Madrido komandos pergale 2:0. Būtent dėl šios priežasties, nepaisant bendro įvarčių santykio, „Real“ yra laipteliu aukščiau ir taip bus čempionato pabaigoje, jeigu tiek „Real“, tiek „Barca“ turės vienodai taškų.

„Barcelona“ atsinaujinusiose „La Liga“ pirmenybėse visą laiką lyderiavo, tačiau praėjusį penktadienį nesugebėjo įveikti „Sevilla“ (0:0), o tuo pasinaudojusi „Real“ 2:1 palaužė „Real Sociedad“ ir taip pavijo katalonus.

TOPsport lažybininkai, atsižvelgę į pasikeitusią situaciją turnyrinėje lentelėje, pakeitė ir savo prognozes. Jeigu prieš pirmenybių atsinaujinimą „Barca“ šansai tapti čempionais buvo vertinama 53 proc., tai dabar šie šansai nukrito iki 45 proc. Tuo tarpu „Real“ ekipos galimybės, pasak TOPsport ekspertų, nuo 45 proc. šoktelėjo iki 53 proc.

Jeigu Madrido „Atletico“ ekipa laimės savo sekančias rungtynes, ji šoktels į trečiąją vietą su 55 taškais, tačiau trečio Ispanijos giganto šansai triumfuoti pirmenybėse yra jau tik teoriniai.

„Barcelona“ į pergalių kelią mėgins sugrįžti šį vakarą rungtynėse su „Athletic Bilbao“. Pastaroji Ispanijos pirmenybėse žengia 10-oje vietoje, tačiau TOPsport lažybininkai prognozuoja „Barca“ ekipai užtikrintą pergalę 2:0.

Tuo tarpu „Real“ laukia kur kas lengvesnė užduotis: mačas su 18-oje vietoje esančia „Mallorca“. Čia ekspertai neabejoja Madrido komandos pergalę ir prognozuoja „karališkojo“ klubo triumfą 3:0.