L. Messi ateities klausimas: kur argentinietis pradės sezoną?

Vienas geriausių futbolininkų istorijoje Lionelis Messi sukrėtė futbolo pasaulį pareiškęs, jog nori palikti „Barcelona“ gretas. Visą karjerą Katalonijoje praleidęs argentinietis nusprendė ieškoti naujų iššūkių po to, kai „Barca“ subyrėjo „La Liga“ pirmenybių finiše, buvo pažeminta Čempionų lygoje būsimų nugalėtojų Miuncheno „Bayern“, o komandos vizija pasirodė itin miglota.

Tiesa, nors L. Messi įsigyti norėtų daugelis planetos komandų, tačiau vos keletui jis gali būti įperkamas. Skelbiama, jog jo ir „Barcelona“ komandos sutartis baigiasi po metų, o nustatyta išpirkos suma yra net 800 milijonų JAV dolerių. Tiesa, tikėtina, jog „Barca“ savo komandos superžvaigždę parduos už mažesnę sumą, kadangi rizikuojant jie gali likti be nieko, jeigu L. Messi paliktų katalonus po metų visiškai nemokamai.

Lažybininkai jau pradėjo prognozuoti, kur L. Messi žais užsidarius vasaros perėjimų langui, kuris šiais metais užsidarys spalio 6-ą dieną. Nors spaudoje skelbiama, kad L. Messi įpirkti gali vos du klubai planetoje – „Manchester City“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“, TOPsport ekspertai pastariesiems daug šansų nesuteikia.

TOPsport lažybininkai neabejoja, jog variantai yra tik du: šešis kartus Auksinio Kamuolio laimėtojas jungsis prie „Man City“, kur suvienytų gretas su buvusiu strategu bei bičiuliu Pepu Guardiola arba liks „Barcelona“ gretose ir tokiu būdu arba toliau rodys nesibaigiančią ištikimybę stringantiems katalonams, arba lauks kitos vasaros, kad klubą galėtų palikti be jokių trukdžių.

Jog L. Messi jau šį sezoną persikels į „Man City“ TOPsport lažybininkai vertina 45 proc. Štai tikimybė, kad argentinietis liks „Barca“ gretose, kuriose yra nuo 2001-ųjų, kai jam dar buvo 14 metų, vertinama 40 proc.

Prie favoritų įvardijama, tačiau iš TOPsport ekspertų tik teorines galimybes gaunanti PSG yra trečioje vietoje, tačiau tikimybė, jog L. Messi kelsis į Paryžių yra vertinama vos 5 proc. Kiek prasčiau yra vertinamos Milano „Inter“, „Manchester United“ bei Londono „Chelsea“ ekipos.

Teoriniai šansai suteikiami Argentinos komandai, kurioje jis ir pradėjo žaisti futbolą būdamas 7-erių, „Newell‘s Old Boys“. Lažybininkai taip pat tarp galimų karjeros stotelių mini ir Kinijos stipriausius klubus, MLS ekipas, Turino „Juventus“, „Liverpool“, „Al Sadd“, „Bayern“ ir kitas turtingiausias pasaulio komandas.

Apie katalonų ekipos ateitį kalbėjo ir O, Dangau! SPORTAS laidos vedėjai: