Iš duobės bandančiam išlipti „Žalgiriui“ – palankios prognozės pieš svečius iš Ispanijos

Šį sezoną Kauno „Žalgiris“ savo namų tvirtovėje jau priėmė tris komandas iš Ispanijos ir dvi iš jų išvyko su pergalėmis.

Sezono atidarymo rungtynėse Vitorijos „Baskonia“ šventė pergalę 70:58, trečiajame ture kauniečiai susitvarkė su Madrido „Real“ 86:73, o septintame ture, kai ir prasidėjo šešių pralaimėjimų serija, buvo nusileista „Barcelona“ ekipai 86:93.

Būtent šį vakarą „Žalgiris“ mėgins atstatyti pusiausvyrą su Ispanijos ekipomis, kai priims „Valencia“ krepšininkus bei sugrįžti į pergalių kelią.

Šiuo metu „Valencia“ turi viena pergale daugiau (4-8) negu kauniečiai ir žengia 14-oje vietoje. Jaume Ponsarnau auklėtiniai Eurolygos sezoną pradėjo penkiomis nesėkmėmis iš eilės, tačiau po to sekė keturios pergalės per penkis turus. Vis dėlto, „Valencia“ atvyksta į Kauną su dviem pralaimėjimais iš eilės, kurie buvo patirti prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ (73:76) ir „Real“ ekipą (99:111).

Vis dėlto, pažvelgus į nacionalinius čempionatus, ten kur kas geriau sekasi kauniečiams. „Žalgiris“ LKL pirmenybėse yra laimėjęs visus 13 susitikimų ir nuo antroje vietoje esančio Vilniaus „Ryto“ yra nutolęs net penkiomis pergalėmis.

Tuo tarpu „Valencia“ ACB pirmenybėse per 12 turų turi tik šešias pergales ir žengia vos aštuntoje vietoje.

Skirtingai nuo „Žalgirio“, „Valencia“ turi išreikštus labai aiškius du lyderius: Bojaną Dubljevičių ir Jordaną Loydą.

B. Dubljevičius šį sezoną renka po 13,8 taško, atkovoja po 6,8 kamuolio ir renka 18,3 naudingumo balo. Itin tvirtai sudėtas 205 centimetrų ūgio juodkalnietis gali pridaryti itin daug problemų kauniečiams. Fiziškumu neišsiskiriantis Jockas Landale’as gali būti nepakankamai stiprus stabdyti varžovų aukštaūgį, tad Šarūnas Jasikevičius į kovą nuo pat pirmųjų minučių ir vėl gali mesti Martiną Gebeną.

Tuo tarpu J. Loydas mėgins pridaryti problemų kauniečių gynėjams. Amerikietis renka po 12,4 taško, o iš toli atakuoja net 53,3 proc. tikslumu (24/45). Vis dėlto, amerikiečiui teks vargti žaidžiant prieš savo tautietį – Thomasą Walkupą.

Būtent šio dueto stabdymas labiausiai ir atsilieps rungtynių eigai. Nors TOPsport lažybininkai abejoja, kad kauniečiai sustabdys svečių lyderius, tačiau neabejoja kauniečių pergale.

TOPsport ekspertai mano, kad B. Dubljevičius surinks 13, o J. Loydas 12 taškų, tačiau ryškiais favoritais laiko „Žalgirį“. Kauniečių galimybės laimėti yra vertinamos 65 proc., kai „Valencia“ klubo – 35 proc.

TOPsport lažybininkai taip pat prognozuoja ir ne itin rezultatyvias rungtynes. „Valencia“ ekipa turėtų surinkti apie 73 taškus, kai „Žalgiris“ – 78.