Grėsmingasis „Žalgiris“ priima stringančią „Real“ – prognozės palankios svečiams

Kauno „Žalgiris“ šį vakarą namų arenoje priima stringančią, bet kaip ir įprastai galingą Madrido „Real“. Vis dėlto, šiuo metu grėsmingosios komandos etiketę turi kauniečiai, kurie po šešių turų Eurolygoje turi 5 pergales, kai „Real“ savo sąskaitoje per tiek pat rungtynių iškovojo tik dvi.

Tiesa, kad ir kokia grėsminga yra „Real“ ekipa, ji Kaune rungtyniaus be trijų krepšininkų: Rudy Fernandezo, Fabieno Causeuro bei Gabrielio Decko. Tuo metu kauniečiams vis dar padėti negali Patricio Garino ir Rokas Jokubaitis.

„Žalgirio“ arenoje šį vakarą susitiks dvi ekipos, kurioms yra itin svarbu tolimi metimai. „Real“ ekipa per susitikimą pataiko po 11 tritaškių ir Eurolygoje pagal šį rodiklį užima pirmąją vietą. Nors žalgiriečiai tolimais metimais taip dažnai nesiremia ir per susitikimą pataiko po 8,8 tritaškio, jie tai daro 41,4 proc. tikslumu, kas yra antras geriausias rezultatas Eurolygoje.

Žalgiriečiai taip pat itin tiksliai atakuoja iš dviejų taškų zonos, tai darydami 56,3 proc. tikslumu (6 vieta) bei nuo baudų metimų linijos – 91 proc. (1 vieta). Tuo tarpu „Real“ pagal dvitaškių pataikymą užima 7 vietą (54,4 proc.), o baudų pataikymą – 6 vietą (81,4 proc.).

Žalgiriečiai taip pat išsiskiria tuo, jog turi itin galingą ginklą savo arsenale – Marių Grigonį. Spalio mėnesio MVP šį sezoną renka po 15,5 taško ir užima penktąją vietą Eurolygoje pagal šį rodiklį. TOPsport ekspertai prognozuoja, jog būtent M. Grigonis ir taps rezultatyviausiu rungtynių žaidėju.

Nepaisant to, „Žalgiris“ šį vakarą favoritais savęs vadinti negali. TOPsport lažybininkai kauniečių šansus vertina 35 proc., o „Real“ ekipos – 65 proc. TOPsport krepšinio ekspertai prognozuoja, jog „Real“ pataikys daugiau tolimų metimų ir atliks daugiau rezultatyvių perdavimų. Tuo tarpu kova dėl atšokusių kamuolių turėtų būti atkakli, kai pataikymai iš visų distancijų turėtų būti geresni „Žalgirio“ pusėje.