Eurolygos startas: sudėtinga „Žalgirio“ pradžia ir Š. Jasikevičiaus žvaigždynas Barselonoje

Eurolyga po nutraukto praėjusio sezono jau startuoja šiandien ir 18 stipriausių senojo žemyno krepšinio klubų pradeda kovą dėl geriausios Europos komandos vardo.

Šią kovą pradeda ir Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“, kurio maratono lenktynės prasidės maču su Pirėjo „Olympiacos“ klubu. Daug pokyčių tarpsezonio metu išgyvenęs „Žalgiris“ į Graikiją išskrido po itin skaudaus pralaimėjimo LKL pirmenybėse Panevėžio „Lietkabeliui“, kai antroje rungtynių pusėje pelnė vos  taškus.

Kol kas abejonių savo fanams ir ekspertams keliantys Martino Schillerio auklėtiniai neatrodo itin užtikrintai ir už tai gali būti baudžiami Pirėjuje. Būtent tai prognozuoja ir TOPsport lažybininkai, kurie pirmajame Eurolygos ture favorite laiko „Olympiacos“ ir jos šansus iškovoti pergalę vertina 70 proc., kai „Žalgirio“ – 30 proc.

TOPsport ekspertai galvoja, jog kauniečių neišgelbės ir sėkmingas Mariaus Grigonio bei Joffrey Lauvergne žaidimas, kurie turėtų vieninteliai pasiekti dviženklę taškų ribą tarp žalgiriečių, pasak lažybininkų.

Spėjama, jog rungtynės turėtų pasibaigti 3-6 taškų skirtumu.

Kelionę Eurolygos titulo link šį vakarą pradės ir Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“, kuri namuose priims Maskvos CSKA komandos iššūkį. Vis dėlto šiame mače favoritais yra laikomas Šaro treniruojamas žvaigždynas. „Barcos“ galimybes laimėti ekspertai vertina 65 proc., o CSKA – 35 proc.

Būtent šios dvi ekipos ir yra laikomos viso sezono favoritėmis. Marcą Gasolį viliojanti „Barcelona“, pasak TOPsport, turėtų tapti čempione ir jos šansai yra vertinami 25 proc. Kiek prasčiau yra vertinama CSKA bei Madrido „Real“. Žalgiriečiai pagal galimybes triumfuoti Eurolygoje yra vos 14-oje vietoje.