Duobėje atsidūrusiam „Rytui“ – niūrios prognozės Turkijoje iš lažybininkų ir fanų

Vilniaus „Ryto“ ekipa Europos taurės kovas pradėjo skambia pergale, kai nukovė Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą. Vis dėlto, po to vilniečių žaidimo kreivė pradėjo kristi, uraganinis puolimas strigti, o pergalių skaičius mažėti.

Nors vilniečiai po to susitikimo LKL pirmenybėse dar susitvarkė su Utenos „Juventus“ bei Alytaus „Sintek-Dzūkija“, prieš rimtesnius varžovus rezultatai džiuginantys nebuvo. „Rytas“ neturėjo vilčių Prancūzijoje, kai 61:82 nusileido Limožo CSP ekipai, namuose turėjo pripažinti Belgrado „Partizan“ ekipos pranašumą 61:66, o praėjusį savaitgalį rimto iššūkio nesugebėjo mesti ir Kauno „Žalgiriui“, kuriam nusileido 70:88.

Jeigu iki rungtynių su CSP buvo išskiriamas uraganinis „Ryto“ puolimas, tai nuo to laiko būtent puolimas ir atrodo didžiausia vilniečių problema. Iškalbingai atrodo ir faktas, kad „Rytas“ prieš žalgiriečius rungtyniavo su Mareku Blaževičiumi startiniame penkete, kuris buvo viena pagrindinių opcijų puolime.

Neskaitant vilniečių lengvos pergalės prieš alytiškius, „Rytas“ per paskutines trejas rungtynes renka vos po 64 taškus. Neskaitant šių trijų pralaimėjimų, „Rytas“ šiame sezone renka net po 89,5 taškus per susitikimą.

Pergalių ir pralaimėjimų kontrastas yra milžiniškas, o tai nereiškia nieko gero prieš ketvirtąjį Europos taurės turą.

Vilniečiai išvykoje susitiks su Bursos „Tofaš“ ekipa, kuri Turkijos lygoje per keturias rungtynes iškovojo tris pergales, tačiau Europos taurėje per tris rungtynes turi tik vieną laimėjimą, kaip ir „Rytas“.

Vilniečių turėtų neraminti „Tofaš“ ekipos žaidimas gynyboje. Šį sezoną Bursos ekipa vos kartą praleido daugiau negu 80 taškų, kai nusileido Belgrado „Partizan“ 93:80. Neskaitant šio pralaimėjimo, būsimi vilniečių varžovai vidutiniškai į savo krepšį šį sezoną praleidžia po 74,6 taško. „Rytas“ dar nė karto šį sezoną nelaimėjo, kai nepasiekė 85 taškų ribos.

Panašu, kad „Rytas“ ir vėl turės verstis be puolime pavojingo, tačiau sunkų laikotarpį išgyvenančio Martyno Echodo. Jaunasis vilniečių centras sulaukia itin daug kritikos dėl savo gynybos, o štai „Tofaš“ ekipos pagrindinis puolimo variklis – 206 cm ūgio vidurio puolėjas Devinas Williamsas, kuris Europos taurėje renka net po 19,7 taško.

Galima neabejoti, kad M. Echodas turėtų daug problemų prieš D. Williamsą, o tai reikš, kad vidurio puolėjui gali tekti susitikimą stebėti nu atsarginių žaidėjų suolelio. Vis dėlto, savojo šanso ir vėl turėtų sulaukti M. Blaževičius, kurį Dainius Adomaitis įvardino, kaip geriausiai besiginantį vidurio puolėją „Ryto“ gretose.

Akivaizdžių problemų puolime pastaruoju metu kamuojamas „Rytas“ yra laikomas ganėtinai ryškiu autsaideriu prieš Turkijos ekipą. Per daug nuo puolimo priklausomam „Rytui“ TOPsport lažybininkai prognozuoja 75 taškus prieš „Tofaš“ ekipą.

O tai lemia ir tai, kad lažybininkai „Ryto“ šansus parsivežti pergalę namo vertina 30 proc., kai „Tofaš“ ekipos – 70 proc.

Deja, tačiau „Ryto“ galimybėmis netiki ir krepšinio aistruoliai. Net 82 proc. krepšinio aistruolių TOPsport pasirinko „Tofaš“ ekipos pergalę, kai 18 proc. – „Ryto“.