Draugiškame turnyre Suomijoje – didžiulė favoritų etiketė Lietuvai

Lietuvos rinktinė tęsia pasiruošimą pasaulio krepšinio čempionatui, tačiau kol kas lietuvių sirgaliai pergalėmis lepinami nėra. Lietuviai pasirengimo cikle sužaidė jau keturias rungtynes, o per jas kartą nusileido Ispanijai ir dukart Serbijos rinktinėms. Vienintelė pergalė buvo iškovota prieš būsimą šio vakaro varžovę Suomiją.

Į netolimą Suomiją draugiškam turnyrui išvykusi Lietuva turėtų pradėti pratinti aistruolius prie pergalių. Po rungtynių su Suomija, jau rytoj Lietuva stos į kovą su Rusija, o pasiruošimo etapą užbaigs rungtynėmis su Pietų Korėjos, Angolos ir Čekijos rinktinėmis.

Būtent turnyre Suomijoje Lietuvos krepšininkai yra laikomi ryškiais favoritais, tiek rungtynėse su suomiais, tiek su rusais.

Nors lietuviai dukart iš eilės suklupo prieš Serbiją, tačiau viena didžiausių pasaulio čempionato favoričių turėjo vargti iki pat rungtynių pabaigos ir abi pergales iškovojo tik keturių taškų skirtumu.

Panašu, kad šį vakarą tokios intrigos būti neturėtų. TOPsport lažybininkai prognozuoja, kad Lietuvos rinktinė iškovos pergalę 21 arba daugiau taškų skirtumu prieš šeimininkus. Lietuvos rinktinės šansai iškovoti pergalę šį vakarą yra vertinami net 90 proc., kai tuo tarpu suomių – 10 proc.

Panaši situacija laukia ir rytoj, nors lietuviai susirems su kur kas pajėgesne Rusijos rinktine. Antrose draugiško turnyro rungtynėse Lietuvos šansai iškovoti pergalę yra vertinami 75 proc., o rusų – 25 proc.

Nors rezultatai to dar nerodo, tačiau kur kas geresnę sportinę formą įgavusi Lietuvos rinktinė yra geriau vertinama ir pačiame pasaulio čempionate. Kartu susižaidus rinktinės veidams Jonui Valančiūnui ir Domantui Saboniui, TOPsport lažybininkai Lietuvos šansus patekti į antrąjį etapą vertina net 70 proc.

Tuo metu, kad pateks į ketvirtfinalį, lietuvių šansai vertinami 50 proc. Įdomu tai, kad dar iki pasirengimo pasaulio čempionatui, buvo prognozuojama, kad Lietuvos rinktinė net neįveiks grupių etapo. Prie geresnių vertinimų prisidėjo ir tai, kad tiek Australija, tiek Kanada, kurios bus lietuvių varžovės H grupėje, kaip reikiant nusilpo.