Didžiausios Europos futbolo lygos: čempionai keistis neturėtų

Po neilgai trukusio tarpsezonio, futbolo fanai jau skaičiuoja paskutines dienas iki didžiojo futbolo sugrįžimo.

Jau šią savaitę startuoja stipriausia Europos futbolo nacionalinė lyga: „Premier“ lyga. Tuo pačiu metu kovas nacionaliniame čempionate pradės ir geriausi Prancūzijos klubai, kai „Bundesliga“ ir „La Liga“ startuos po savaitės. Tuo metu „Serie A“ – po dviejų.

Perėjimų lango metu futbolo rinkos nesudrebino milžiniški žaidėjų perėjimai, o tai lėmė, jog jėgų pasiskirstymas išliko ne itin pakitęs tarp favoritų. TOPsport lažybininkai jau prognozuoja, kaip pasibaigs 2019-20 metų didieji Europos futbolo čempionatai. Jeigu prognozės pasitvirtins – didelių pokyčių čempionatuose futbolo fanai neturėtų išvysti.

„Premier“ lyga

Stipriausia Europos nacionalinė lyga kelia didžiausią ažiotažą ir šį sezoną, ypač po to, kaip pasibaigė praėjęs. „Manchester City“ vos vienu tašku aplenkė „Liverpool“ ekipą ir vėl tapo Anglijos čempionais. Į stipriausiųjų ketvertą praėjusį sezoną pateko Londono „Chelsea“ bei Londono „Tottenham“. Vis dėlto, nė viena iš šių ekipų skambių pirkinių vasarą neatliko. Tiesa, „Chelsea“ po sezono prarado didžiausią komandos žvaigždę – Edeną Hazardą.

Spaudoje vis mirga pranešimai, kad „Man City“ ekipą gali palikti vienas talentingiausių komandos žaidėjų Leroy Sane, tačiau futbolininko perėjimas į Miuncheno „Bayern“ taip ir neįvyksta. Kol „Man City“ gretose yra talentingasis vokietis, tol jie ir išlieka favoritais iškovoti trečiąjį titulą iš eilės.

TOPsport prognozė: „Premier“ lygos ketvertas ir vėl išliks toks pat, o čempionų taurę ne po tokios atkaklios kovos kaip praėjusį sezoną turėtų kelti „Man City“. Vicečempionų etikete ir vėl turėtų tenkintis „Liverpool“, kuri nuo artimiausių persekiotojų turėtų būti pabėgusi itin dideliu skirtumu. Vienintelis įžvelgiamas skirtumas: trečiąją vietą šį sezoną turėtų užimti „Tottenham“, o lyderio netekusi „Chelsea“ nukristi į ketvirtą.

„Bundesliga“

Vokietijos aukščiausias divizionas praėjusį sezoną taip pat sugebėjo parūpinti itin daug intrigos. Vis dėlto, po atkaklios kovos čempione tapo Miuncheno „Bayer“, o Dortmundo „Borussia“ ekipai titulas išslydo iš rankų. Tuo metu „RB Leipzig“ ir Leverkuzeno „Bayer“ didesnio pasipriešinimo titulo kovoje nepasiūlė, tačiau sugebėjo užsitikrinti vieta Čempionų lygos grupių etape.

Šio tarpsezonio metu „Bayern“ kaip reikiant sustiprino gynybos grandį, tačiau nuo varžovų pirkiniais neatsiliko ir „Borussia“ klubas. Būtent tarp šio dueto ir vėl numatoma įnirtinga kova dėl „Bundesliga“ trofėjaus. Tiesa, prognozuojama, kad ji ir vėl pasibaigs lygiai taip pat.

TOPsport prognozė: niekam nėra staigmena, kad Vokietijoje ir vėl turėtų triumfuoti bavarai. Tai būtų jau aštuntas „Bayern“ ekipos titulas iš eilės. Spėjama, kad „Bayern“ šį sezoną titulą iškovos užtikrinčiau negu praėjusiais metais. TOPsport lažybininkai mano, kad netgi ketverto išsirikiavimas nepasikeis – „RB Leipzig“ užims trečiąją vietą, o „Bayer“ – ketvirtąją.

„Serie A“

Italijos „Serie A“ pirmenybės buvo puikiai žinomos kaip vieta, kur dominuoja Turino „Juventus“. Nors situacija nepasikeitė, dabar „Serie A“ labiau yra įvardijama vieta, kur dominuoja Cristiano Ronaldo. Jo vedama „Juventus“ praėjusį sezoną be didesnio vargo triumfavo Italijos pirmenybėse, kai „Napoli“ užtikrintai užėmė antrąją vietą. Štai „Atalanta“ ir Milano „Inter“ uždarė geriausiųjų ketvertą, tačiau buvo arti to, kad į ketvertą įleistų „AC Milan“ arba „Roma“ ekipas.

Šią vasarą „Serie A“ nebuvo sudrebinta tokio milžiniško perėjimo, kaip praėjusiais metais, kuomet C. Ronaldo paliko Madrido „Real“ ir persikėlė į Italijos čempionų gretas. Nors tokių skambių perėjimų nebuvo, jėgų pasiskirstymas Italijoje kiek pasikeitė.

TOPsport prognozė: nepaisant įvairių pasikeitimų sudėtyse, „Juventus“ ir toliau išlieka absoliučia čempionato favorite ir net neabejojama, kad būtent Turino ekipa ir vėl triumfuos „Serie A“ pirmenybėse. Vis dėlto, manoma, kad „Napoli“ jau bus priversta užleisti savo antrąją vietą „Inter“ futbolininkams. TOPsport prognozuoja, kad už trečioje vietoje būsiančios „Napoli“ iškart rikiuosis „AC Milan“ futbolininkai, kurie turėtų kaip reikiant atsilikti nuo pirmojo trejeto.

„La Liga“

„La Liga“ pirmenybėse yra laukiama bene didžiausios intrigos iš visų didžiųjų čempionatų. Praėjusį sezoną „Barcelona“ be didesnio vargo iškovojo titulą ir paliko už nugaros Madrido „Atletico“ bei Madrido „Real“. Vis dėlto, šį sezoną katalonai turėtų sulaukti kur kas didesnės konkurencijos.

Praėjusiais metais C. Ronaldo netekusi „Real“, panašu, bandys sugrįžti į elitą po metų pertraukos. „Karališkasis“ klubas įsigijo E. Hazardą ir ruošiasi ir vėl drebinti visą Europą. Vis dėlto, „Barca“ į tai atsakė nusipirkdama Antoine Griezmanną bei Frenkie de Jongą, kurie turėtų padėti išlaikyti titulą Barselonoje.

TOPsport prognozė: lažybininkai prognozuoja, kad šiais metais ir vėl triumfuos „Barca“, tačiau Ispanijoje užvirs itin karšta kova. „Real“ turėtų nusileisti savo didžiausiems priešininkams itin mažu taškų skirtumu. Tuo metu lyderio netekusi „Atletico“ į kovą dėl titulo įsisukti neturėtų, tačiau trečiąją vietą iškovoti sugebės. „La Liga“ ketvertą, pasak TOPsport lažybininkų, ir vėl uždarys „Valencia“ ekipa.

„Ligue 1“

Prancūzijoje yra matoma mažiausiai intrigos tarp visų didžiųjų čempionatų. „Ligue 1“ pirmenybėse nėra abejojama ne tik dėl čempiono, tačiau ir dėl to, kaip išsidėstys pirmasis ketvertas. Šį sezoną tikimasi, kad tarp geriausiųjų sugebės sugrįžti ir turtingoji „Monaco“ ekipa.

Net neabejojama, jog Paryžiaus „Saint-Germain“ žvaigždynas nebus nuverstas šį sezoną. Net jeigu paryžiečiams pavyktų parduoti taip išvykti norintį Neymarą, PSG vis tiek būtų absoliutūs čempionato favoritai, o likusios komandos galėtų kovoti tik dėl antrosios vietos.

TOPsport prognozė: lažybininkai neturi nė menkiausių abejonių, jog PSG iškovos savo trečiąjį „Ligue 1“ trofėjų iš eilės. Vis dėlto, TOPsport lažybininkai mano, jog antrąją vietą užėmusi „Lille“ šį sezoną taip sėkmingai nepasirodys ir vicečempionų vardą užleis Lijono „Olympique“. Trečiąją vietą turėtų užimti garsioji „Marseille“, o ketvertą uždaryti turėtų vos 17 vietą praėjusį sezoną užėmusi „AS Monaco“.