Čempionų lygos sugrįžimas: intriguojantys mačai ir ryškūs favoritai

Čempionų lyga ne po tokios jau ir ilgos pertraukos sugrįžta į futbolo mylėtojų ekranus ir jau pirmajame ture ruošia įspūdingus mūšius.

Pirmąją rungtynių dieną aikštėje pasirodys ryškiausios planetos žvaigždės: Turino „Juventus“, „Barcelona“, Paryžiaus „Saint-Germain“, „Manchester United“, „Chelsea“ ir dar daugiau.

Būtent į šių ekipų mačus didžiosios dalies futbolo mylėtojų akys ir kryps. Panašu, kad centriniu turo maču taps PSG ir „Man United“ dvikova, kuri vyks Paryžiuje. TOPsport ekspertai yra užtikrinti, jog pergalę švęs kur kas geresnę sportinę formą demonstruojanti PSG ekipa. Jos šansus TOPsport lažybininkai vertina 60 proc., lygiųjų tikimybę 25 proc., o „raudonųjų velnių“ – 15 proc.

Daug intrigos yra laukiama ir iš „Chelsea“ bei „Sevilla“ mačo. Šiose rungtynėse favoritu, tačiau ne tokiu ryškiu, yra laikoma Londono ekipa, kurios šansai yra vertinami 45 proc. Lygiųjų tikimybę yra vertinama 30 proc., o „Sevilla“ klubo – 25 proc.

Taip pat daug dėmesio sulauks ir kova Romoje, kur susitiks vietos „Lazio“ ir Dortmundo „Borussia“. Šiose rungtynėse daugiau šansų turi pastaroji, kurios šansai iškovoti pergalę yra vertinami 50 proc., lygiųjų tikimybė yra vertinama 27 proc., o „Lazio“ šansai – 23 proc.

Įdomių mačų yra laukiama ir antrąją turnyro dieną, o bene daugiausiai dėmesio sulauks čempionų titulą ginančios Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Atletic“ rungtynės. Šiame mače favoritais yra laikomi namuose rungtyniausiantys vokiečiai, kurių šansai yra vertinami 70 proc., lygiųjų tikimybę 20 proc., o „Atletico“ komandos galimybės – 10 proc.

Dar ryškesniais favoritais bus laikoma „Manchester City“ ekipa, kuri namuose priims „Porto“ vienuolikę. „Miestiečių“ šansai yra vertinami net 80 proc., lygiosios – 15 proc., o „Porto“ – 5 proc.

Taip pat daug dėmesio iš ekspertų sulaukia Amsterdamo „Ajax“ bei „Liverpool“ dvikova. Tiesa, savo gimtinėje žaisti negalės viena didžiausių Olandijos futbolo žvaigždžių Virgilas van Dijkas, kuriam praėjusį savaitgalį plyšo kryžminiai kelio raiščiai ir gynėjo sezonas galimai užsibaigė. Tiesa, net ir be vieno savo lyderių „Liverpool“ šansus TOPsport ekspertai vertina 60 proc., kai lygiųjų tikimybę 23 proc., o „Ajax“ – 17 proc.

Visoje Čempionų lygoje TOPsport ekspertai mato tris realius favoritus: „Bayern“, „Man City“ ir „Liverpool“. Būtent šios trys ekipos yra ryškiausios favoritės triumfuoti stipriausiame senojo žemyno turnyre. Taip pat prie favoričių minimos PSG, Madrido „Real“, „Barcelona“, „Juventus“ ekipos.