Čempionų lygos startas: besitęsiantis Anglijos dominavimas bei tikras desertas futbolo išsiilgusiems

Ilgai laukta Čempionų lyga startuoja jau šį vakarą. 32-geriausios Europos komandos ir vėl kausis dėl vieno tikslo – Čempionų lygos trofėjaus.
Be skambesnių perėjimų praėjęs šis tarpsezonis siūlo itin panašų scenarijų, kurį futbolo aistruoliai matė praėjusiame sezone, kuriame dominavo Anglijos klubai. Būtent „Premier“ lygos ekipos ir žaidė finale, kuriame „Liverpool“ užtikrintai 2:0 įveikė Londono „Tottenham Hotspur“ futbolininkus.

Panašu, kad britų komandą bus galima išvysti ir šių metų finale. TOPsport lažybininkai didžiausiais turnyro favoritais laiko „Manchester City“ ekipą ir prognozuoja, kad stipriausia Anglijos ekipa finale kovos su „Barcelona“.

Tiesa, „miestiečiai“ buvo laikomi favoritais ir praėjusį sezoną, tačiau iš kovos dėl titulo pasitraukė jau ketvirtfinalyje, kuriame dėl įvarčių taisyklės išvykoje nusileido „Tottenham“ ekipai. Tuo metu „Barcelona“ nukeliavo iki pusfinalio, kuriame pirmąjį susitikimą prieš „Liverpool“ laimėjo 3:0, tačiau atsakomajame mače nusileido 0:4 ir savo pasirodymą užbaigė prieš pat finalą.

Būtent „Liverpool“ ekipa yra laikoma kaip trečia stipriausia Čempionų lygos komanda šį sezoną. Panašu, kad tokioms prognozėms neprieštarautų ir „Liverpool“ strategas Jurgenas Kloppas, kuris pripažino, jog „Man City“ yra stipriausia komanda pasaulyje ir jo treniruojama ekipa nejaus jokio spaudimo ginant titulą.

Įdomu tai, kad TOPsport ekspertai praėjusio sezono finalininkę „Tottenham“ rikiuoja vos devintoje vietoje pagal pajėgumą. Geriau yra vertinama praėjusį sezoną ketvirtfinalyje kritusi ir didžiausios klubo žvaigždės Antoine Griezmanno netekusi Madrido „Atletico“ ekipa, vidinių problemų kamuojama Paryžiaus „Saint-Germain“ ar Francko Ribery bei Arjeno Robbeno neradusi kuo pakeisti Miuncheno „Bayern“.

Čempionų lygoje išliko ne tik tie patys favoritai triumfuoti pirmenybėse, tačiau taip pat išliko tie patys favoritai laimėti ir auksinį batelį.
TOPsport lažybininkai aiškius favoritus mato du futbolininkus: Lionelį Messį ir visai neseniai Lietuvos rinktinės vartus bombardavusį Cristiano Ronaldo. Už šio dueto rikiuojasi Sergio Aguero, Mohamedas Salah bei Raheemas Sterlingas.

Būtent L. Messi su 12 įvarčių buvo rezultatyviausias Čempionų lygos žaidėjas praėjusį sezoną. Arčiausiai jo buvo „Bayern“ ekipos lyderis Robertas Lewandowski su 8 įvarčiais. Lenkas pagal TOPsport prognozės turėtų likti šeštas šį sezoną pagal rezultatyvumą.

Štai S. Aguero bei C. Ronaldo dalinosi trečią vietą su dar dviem futbolininkais ir įmušė po 6 įvarčius. Gerai vertinami R. Sterlingas ir M. Salah pasižymėjo po 5 kartus.

Tiesa, jau po pirmųjų dviejų Čempionų lygos dienų visos prognozės gali pasikeisti, kadangi jau pirmajame ture futbolo fanai išvys keletą grandų susirėmimų.

Jau šiandien titulą ginanti „Liverpool“ išvykoje kovos su ambicingają „Napoli“ ekipa, kuri tik dėl to, kad grupių etape praėjusiais metais įmušė mažiau įvarčių nepateko į aštuntfinalį. Negana to, „Napoli“ su tiek pat taškų į priekį ir praleido būtent „Liverpool“, kuri grupių etape pasižymėjo dviem kartais daugiau.

„Liverpool“ šansai šiose rungtynėse yra vertinami 40proc., kai „Napoli“ ekipos – 33proc. TOPsport lažybininkai lygiųjų tikimybę vertina 27proc.
Ne ką mažiau intriguojantis mačas laukia ir Vokietijoje, kur susigrums Dortmundo „Borussia“ bei „Barcelona“. Abi ekipos praėjusį sezoną savo pasirodymą užbaigė prieš Anglijos ekipas. „Barca“, kaip minėjome, pralaimėjo „Liverpool“ pusfinalyje, kai „Borussia“ jau aštuntfinalyje neturėjo šansų prieš „Tottenham“.

„Barcelona“ ekipos šansai iškovoti pergalę išvykoje yra vertinami 40proc., kai „Borussia“ ekipos – 35proc. TOPsport ekspertai lygiųjų tikimybę vertina 25 proc.

Rytoj vakare futbolo fanai išvys ne ką mažiau intriguojančius mačus. Madride atsinaujinusi „Atletico“ priims C. Ronaldo atstovaujamą Turino „Juventus“, o Paryžiuje susitiks vietos PSG ir Madrido „Real“.

Nors „Atletico“ ir neteko A. Griezmanno, jie vis tiek yra laikomi šio mačo favoritais, o jų šansai yra vertinami 40proc. „Juventus“ galimybės triumfuoti arba išplėšti lygiąsias yra vertinamos vienodai – po 30proc.

Tuo metu be Neymaro ir Kyliano Mbappe žaisianti PSG vis tiek yra laikoma favorite prieš „karališkąjį“ Madrido klubą. Paryžiečių šansai yra vertinami 45proc., kai „Real“ ekipos – 30proc. Lygiųjų galimybė yra vertinama 25proc.