Čempionų lygos ketvirtfinalių starte – aiškūs porų favoritai

By 2019-04-08 29 balandžio, 2019 Lažybos, Sporto apžvalgos

Čempionų lygos ketvirtfinalių starte – aiškūs porų favoritai

Čempionų lyga po mažiau negu mėnesio pertraukos sugrįžta jau paruošusi keturias, kvapą gniaužiančias ketvirtfinalio poras.

Antradienio vakarą ketvirtfinalio serijas pradės „Liverpool“ ir „Porto“ bei „Tottenham“ ir „Manchester City“ poros. Trečiadienį savo jėgas išmėgins „Manchester United“ ir „Barcelona“ pora bei Amsterdamo „Ajax“ ir Turino „Juventus“.

Nors kiekviena pora kelia didelį ažiotažą futbolo pasaulyje, TOPsport analitikai kiekvienoje iš šiųporų mato aiškius favoritus.

„Liverpool“ – „Porto“

Šios poros ekipos jau buvo surėmusios pečius praėjusį sezoną, o tada savo pranašumą pademonstravo „Liverpool“. Pirmąsias tarpusavio rungtynes Čempionų lygoje „Liverpool“ laimėjo 5:0, o antrosios pasibaigė nulinėmis lygiosiomis. Kaip žinoma, „Liverpool“ praėjusį sezoną nužygiavo iki pat finalo, kai „Porto“ ekipai Čempionų lyga pasibaigė aštuntfinalyje susitikimu su „Liverpool“.

Abi ekipos šį sezoną gyvena panašia istorija. Štai „Porto“ po 28 turų Portugalijos „Primeira“ pirmenybės žengia antroje pozicijoje ir turi tiek pat taškų, kiek pirmaujanti „Benfica“. Tuo metu „Liverpool“ „Premier“ lygoje žengia pirmoje pozicijoje, tačiau yra sužaidusi vienomis rungtynėmis daugiau negu „Man City“ ir turi tik dviejų taškų pranašumą.

Atsižvelgus į įtemptus abiejų ekipų tvarkaraščius, TOPsport lažybininkai aiškiu favoritu laiko Anglijos ekipą. „Liverpool“ šansai triumfuoti namuose yra vertinami 75 proc. Tuo metu „Liverpool“ šansai patekti į Čempionų lygos pusfinalį yra vertinami dar geriau – 81 proc.

„Tottenham“ – „Manchester City“

Anglijos grandų susirėmime – labai aiškus jėgų pasiskirstymas. Dėl čempionų titulo kovojanti „Man City“ ekipa yra laikoma aiškia favorite stojant į kovą su „Tottenham“. „Miestiečiai“ jau buvo šį sezoną įrodę savo pranašumą prieš būsimus varžovus, kai „Premier“ lygoje 1:0 įveikė „Tottenham“. Tai buvo jau trečioji iš eilės „Man City“ pergalė prieš Londono ekipą. „Tottenham“ paskutinį kartą „mėlynuosius“ įveikė 2016-ųjų spalį.

Nors „Tottenham“ ekipa didžiąją sezono dalį dalyvavo „Premier“ lygos titulo lenktynėse, prasidėjus traumoms iš jų pasitraukė. Šiuo metu „Tottenham“ daro viską, kad išsaugotų trečiąją poziciją šalies pirmenybėse. Vis dėlto, „Tottenham“ ant kulnų lipa Londono „Arsenal“ bei Londono „Chelsea“, kurios turi vos vienu tašku mažiau už „Tottenham“. Tuo metu „Man City“, kaip minėjome, kovoja dėl antrojo trofėjus iš eilės.

Vis dėlto, ir šioje poroje TOPsport ekspertai mato labai aiškų favoritą. Nors Londone „Man City“ šansai iškovoti pergalę yra vertinami 55 proc., net neabejojama, kad būtent „miestiečiai“ žengs į pusfinalį. Jų galimybės vertinamos net 85 proc. Tuo metu rytojaus rungtnėse „Tottenham“ šansai iškovoti pergalę yra vertinami 20 proc., o lygiųjų tikimybė yra vertinama 25 proc.

„Manchester United“ – „Barcelona“

Panašu, kad būtent šios poros dvikovos ir yra didžiausią ažiotažą keliančios. Nuostabią sportinę formą įgijusi „Man Utd“ mėgins mesti iššūkį galingajai „Barcelona“ ekipai. „Man Utd“ turi nesuvestų sąskaitų su katalonais, kuriems 2011-aisiais nusileido 1:3 Čempionų lygos finale. Nuo to laiko šios ekipos oficialiose rungtynėse susitikusios nebuvo.

Vietiniuose frontuose „Man Utd“ ir „Barca“ yra visiškai skirtingose situacijose. Pastaroji po 31 turo „La Liga“ pirmenybėse turi 11 taškų persvarą prieš Madrido „Atletico“ ir panašu, kad katalonai jos švaistyti nesiruošia. Tuo metu „Man Utd“ žengia vos šeštoje pozicijoje. Tiesa, prie komandos vairo stovint Jose Mourinho, buvo kalbama, jog „Man Utd“ kitą sezoną net nežais jokiame tarptautiniame čempionate. Vis dėlto, komandos vairą perėmus Ole Solksjaerui, „raudonieji velniai“ atgimė, Čempionų lygos aštuntfinalyje susitvarkė su Paryžiaus „Saint-Germain“, o „Premier“ lygoje juos nuo trečios pozicijos skiria vos trys taškai.

Vis dėlto, TOPsport ekspertai nemano, kad „Man Utd“ gali pateikti tokią pačią staigmeną, kaip prieš PSG. „Man Utd“ šansai laimėti ir lygiųjų tikimybė yra vertinama po 25 proc., kai „Barcelona“ ekipos šansai triumfuoti trečiadienį yra vertinami 50 proc. Tuo metu, kad „Barca“ žengtų į pusfinalį yra duodami net 75 proc.

„Ajax“ – „Juventus“

Amsterdamo ekipa trečiadienį priims „Juventus“ futbolininkus bei mėgins įgauti pranašumą. Vis dėlto, „Ajax“ ekipai gali kilti nemažai problemų. Per 12 oficialių susitikimų, Olandijos ekipai pavyko iškovoti vos dvi pergales, o paskutinė „Ajax“ pergalė prieš „Juventus“ buvo pasiekta 1975-aisiais. Šios ekipos yra dukart susitikusios ir Čempionų lygos finaluose. 1973-aisiais pergalę šventė „Ajax“, o 1996-aisiais – „Juventus“.

Vietiniuose čempionatuose abi ekipos žengia pirmose pozicijose, tačiau „Ajax“ dar negali jaustis saugiai dėl „Eredivisie“ čempionų vardo. Po 29 turų „Ajax“ žengia pirmoje vietoje, tačiau turi tiek pat taškų, kiek PSV ir vos po vieno paslydimo gali prarasti lyderio rolę. Tuo metu „Juventus“ ekipa jau yra be kelių minučių čempionė. Likus žaisti 7 turus „Seria A“ pirmenybėse „Juventus“ turi net 20 taškų persvarą nuo artimiausių persekiotojų.

Nors „Juventus“ yra aiški poros favoritė, Amsterdame laukiama ir šiek tiek intrigos. „Juventus“ šansai triumfuoti Olandijoje yra vertinami 45 proc., kai lygiųjų tikimybė vertinama 30 proc., o „Ajax“ – 25 proc. Vis dėlto, „Juventus“ šansus žengti į pusfinalį TOPsport ekspertai vertina 80 proc.