Čempionų lygos geriausieji: vokiečių dominavimas ir ar kas gali sustabdyti „Bayern“?

Čempionų lygoje – svarbiausių kovų metas. Stipriausiame senojo žemyno futbolo turnyre liko keturios komandos, kurios per dvi dienas išsiaiškins, kas gi kovos didžiajame Čempionų lygos finale.

Pirmajame pusfinalyje susigrums Leipcigo „Red Bull“ ekipa, kuri mes iššūkį Paryžiaus „Saint-Germain“, tuo tarpu rytoj Lijono „Olympique“ bandys atsilaikyti prieš ketvirtfinalyje rekordus gerinusią Miuncheno „Bayern“ ekipą.

Įdomu tai, kad net trims iš šių keturių komandų vadovauja vokiečiai treneriai ir tai yra pirmas kartas Čempionų lygos istorijoje, kai pusfinalyje dirbs net trys vyriausieji treneriai iš tos pačios valstybės. „Bayern“ komandai vadovauja Hansas Flickas, „Red Bull“ ekipai Julianas Nagelsmannas, o PSG klubui – Thomas Tuchelis.

Šiame amžiuje jau buvo penki Čempionų lygos finalai, kuriuose žaidė tos pačios valstybės ekipos, o pastarasis vyko praėjusiais metais, kai finale susitiko „Liverpool“ ir „Tottenham“ ekipos. Iš viso nuo 2000-ųjų du atstovus finale dukart turėjo Anglija, dukart Ispanija ir kartą Vokietija. Šį sezoną gali prisidėti dar viena pora, kadangi abejuose pusfinaliuose kovos Vokietijos ekipa prieš Prancūzijos.

Vis dėlto, TOPsport ekspertai prognozuoja, kad toks finalas neįvyks ir jame kovos po vieną Prancūzijos ir Vokietijos ekipą.

Kol kas šį sezoną Čempionų lygoje dar nė vienoje poroje neprireikė pratęsimo, o šį vakarą tokią tikimybę TOPsport ekspertai vertina 25 proc. Tuo tarpu PSG šansus laimėti per pagrindinį laiką vertina 60 proc., o „RB Leipzig“ – 15 proc. TOPsport lažybininkai PSG šansus prasibrauti į finalą bet kokiu būdu vertina 70 proc., o „RB Leipzig“ – 30 proc.

Lažybininkai geriausiai vertina Kyliano Mbappe šansus pasižymėti rungtynėse įvarčiu. Šiek tiek jam nusileidžia Neymaras, o po to seka Mauro Icardi.

Antroje pusfinalio poroje laukiama dar mažiau intrigos. Kad šiose rungtynėse bus pratęsimas tikimybė yra vertinama 15 proc., o kad „Olympique“ laimės per pagrindinį laiką – vos 5 proc. „Bayern“ tikimybė laimėti per 90 minučių vertinama 80 proc. Dar didesnis kontrastas atsiranda vertinant ir pratęsimo bei 11m baudinių seriją. TOPsport ekspertai Miuncheno ekipos šansus žengti į finalą vertina 90 proc., kai Lijono klubo – 10 proc.

Net 8 įvarčius į „Barcelona“ vartus įmušusi „Bayern“, pasak ekspertų, turėtų ir Prancūzijos klubui įmušti bent 3 įvarčius. Net neabejojama, kad vieno iš įvarčių autorius bus neįtikėtiną formą demonstruojantis Robertas Lewnadowski. Įvarčio yra laukiama ir iš Serge‘o Gnabry.

Vertinant visų keturių ekipų šansus, TOPsport aiškiu turnyro favoritu laiko „Bayern“ ekipą. „Bayern“ galimybės kelti Čempionų lygos taurę į viršų vertinamos 60 proc., PSG šansai vertinami 25 proc., „RB Leipzig“ 10 proc., o Lijono ekipos – 5 proc.