Beprotiška bokso naktis: legendinis M. Tysonas, daugkartinis NBA dėjimų konkurso čempionas ir YouTube žvaigždė

By 2020-07-24 6 balandžio, 2021 Lažybos

Sporto pasaulį sudrebino netikėta žinia – tą pačią dieną į bokso ringą žengs legendiniai Mike‘as Tyonas bei Roy Jonesas ir YouTube žvaigždė Jake‘as Paulas ir buvęs NBA krepšininkas bei daugkartinis dėjimų konkurso laimėtojas Nate‘as Robinsonas.

Parodomosios kovos vyks rugsėjo 12 dieną JAV ir jos prasidės J. Paulo bei N. Robinsono susirėmimu, o užsibaigs legendinių boksininkų dvikova.

54-erių M. Tysonas yra laikomas vienu geriausių boksininkų visoje sporto istorijoje. Amerikietis per karjerą iš viso kovojo 58 kovose, iš kurių laimėjo 50. Net 44 iš 50 laimėtų kovų M. Tysonas užbaigė nokautais.

M. Tysonas karjerą pradėjo net 37 pergalėmis iš eilės ir pralaimėjimai prasidėjo tik karjeros pabaigoje. Pirmąjį pralaimėjimą legendinis boksininkas patyrė 23-ejų, tačiau nė karto daugiau nepralaimėjo iki kol nesulaukė 30-ies.

Nuo 1987 iki 1990 M. Tysonas buvo absoliutus sunkiasvorių čempionas ir tapo pirmuoju sunkiasvoriu boksininku istorijoje, kuris vienu metu turėjo WBA, WBC ir IBF titulus.

Tiesa, legendiniam M. Tysonui atiteko ne ką prastesniais pasiekimais pasigirti galintis R. Jonesas. Trimis metais už savo varžovą jaunesnis, 51-erių amerikietis, nustojo kovoti tik 2018-aisiais, kai M. Tysonas to nebedaro net 15 metų.

R. Jonesas per 75 kovas iškovojo 66 pergales, iš kurių 47 pasibaigė nokautais. R. Jonesas išsiskyrė tuo, kad per karjerą iškovojo titulų net keturios skirtingose svorio kategorijose.

Nors R. Jonesas su boksu atsisveikino visai neseniai, turėjo taip pat fantastišką karjerą, TOPsport lažybininkai šios kovos favoritu vis tiek regi tikrą bokso legendą – M. Tysoną. TOPsport ekspertai M. Tysono galimybes laimėti kovą vertina 55 proc., kai R. Joneso – 45 proc. Tiesa, parodomojoje kovoje nokautų, kuriais pasižymėjo abu atletai, tikėtis nereikėtų, kadangi jie kovos su kiek padidintomis bokso pirštinėmis.

Tuo tarpu jaunesnio amžiaus sporto bei pramogų pasaulio mėgėjams vakaro puošmena gali tapti J. Paulo ir N. Robinsono kova.

Net 20 milijonų sekėjų YouTube platformoje turintis J. Paulas turi patirties ir bokso ringe. 23-ejų amerikietis yra kovojęs jau dvejose parodomosiose kovose ir jas abi sugebėjo laimėti. Tiesa, vaikinas į save dėmesį pastaruoju metu buvo atkreipęs ir ne iš pačios geriausios pusės. Milijonierius buvo nufilmuotas dalyvaujantis plėšiant ir siaubiant parduotuves JAV protestų metu.

Tuo tarpu krepšinio fanų numylėtinis N. Robinsonas neseniai šventė 36-ąjį gimtadienį, o NBA paliko dar 2015-aisiais. Nors krepšininkas vis dar viešai skelbia, kad yra pasirengęs grįžti ant parketo, jo karjera, panašu, yra baigta. Elitiniu atletiškumu ir gabumais išsiskiriantis N. Robinonsas tris kartus yra laimėjęs NBA dėjimų konkursą, o NBA iš viso žaidė 11 metų.

Nors daugelis neabejoja buvusio krepšininko atletiniais sugebėjimais ir jo tvirtu sudėjimu, J. Paulas turi nemenką pranašumą – ūgį. J. Paulo ūgis siekia 185 cm, kai N. Robinsonas yra net 10 cm žemesnis už savo būsimą varžovą. Negana to, niekas nėra matęs ir niekas negali patvirtinti, kad N. Robinsonas treniruojasi ar praeityje bent kiek treniravosi ir užsiėmė boksu.

Daugiau negu metus aktyviai bokso ringe besitreniruojantis bei jau patirties įgavęs J. Paulas yra laikomas šios poros favoritu. TOPsport lažybininkai J. Paulo šansus triumfuoti vertina 60 proc., kai N. Robinsono – 40 proc.