Atkrintamąsias medžiojančiam „Žalgiriui“ prognozuojamas pralaimėjimas Vitorijoje

Karaliaus Mindaugo taurės čempionu tapęs Kauno „Žalgiris“ mėgins sugrįžti į pergalių kelią Eurolygoje.

Šešias pergales per pastarąsias devynerias rungtynes iškovojęs „Žalgris“ į Ispaniją išvyko siekiant sugrįžti į pergalių kelią po skaudaus pralaimėjimo Stambulo „Anadolu Efes“ komandai 91:96.

Puikią sportinę formą įgavę kauniečiai jau šį vakarą susigrums su Vitorijos „Baskonia“, kuriai pralaimėjo pirmąsias sezono rungtynes Eurolygoje namų arenoje 58:70.

Tiek „Žalgiris“, tiek „Baskonia“ medžioja vietas TOP 8 etape ir abi ekipos po 24 turų turi po 9 pergales. Abi ekipas nuo aštuntoje vietoje esančios Milano „AX Armani“ skiria du laimėjimai.

Kol kauniečiai demonstruoja pavyzdinį žaidimą, tai „Baskonia“ pastaruoju metu stringa ir per 11 paskutinių rungtynių iškovojo vos keturias pergales.

Žalgiriečiai geriau atakuoja iš dviejų taškų zonos, iš trijų taškų zonos ir nuo baudų metimų linijos negu „Baskonia“. Kauniečiai taip pat yra rezultatyvesni ir atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų negu baskai.

Nepaisant geresnės sportinės formos ir geresnių statistinių rodiklių, „Žalgiris“ šiame mače bus autsaideris. TOPsport lažybininkai kauniečių galimybes iškovoti pergalę išvykoje vertina 45 proc., kai „Baskonia“ kokmandos šansai iškovoti antrąją pergalę iš eilės yra vertinami 55 proc.

TOPsport ekspertai prognozuoja „Baskonia“ ekipos pergalę 3-6 taškų skirtumu. Lažybininkai spėja, kad dviženklį taškų skaičių „Žalgirio“ ekipoje turėtų pasiekti keturi krepšininkai: Zachas LeDay, K.C. Riversas, Jockas Landale’as ir Lukas Lekavičius.

Vis dėlto neabejojama, kad rezultatyviausiu rungtynių žaidėju taps Tornike Shengelia, kuris vidutiniškai renka po 15,8 taško, o pirmose sezono rungtynėse į „Žalgirio“ krepšį įmetė 13 taškų.